26 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Sport

Partizan nošen skandiranjem Ratku Mladiću odnio bodove iz Pazara (FOTO/VIDEO)

Nošeni sramnim i skandaloznim navijanjem svojih navijača, uz veličanje genocidnog zločinca Ratka Mladića, fudbaleri Partizana su u Novom Pazaru pobjedili domaću ekipu rezultatom 4:1, u okviru 4. kola Super lige Srbije.

Odavno se ne pamti toliko ispoljene mržnje navijača i provokacija fudbalera od strane neke ekipe koja je gostovala u Novom Pazaru kao što je to večeras demonstrirano tokom utakmice na gradskom stadionu od strane Beograđana i pridošlica iz Kraljeva, Smerevske palanke i drugih mjesta centralne Srbije.

Višeminutni prekidi meča usledjivali su nakon svakojakih uvrijeda i skandiranja “nož, žica, Srebrenica”, te veličanja zločina, koji si bili konstantni scenario u režiji Grobara.

A na terenu je tokom prvih 20 minuta meča viđena fer i korektna utakmica u kojoj su plavi prikazali da mogu da pariraju favorizovanom Partizanu, ali ulaskom na tribine navijača crno-bijelih utakmica je dobila potpuno drugi smisao i ulila dodatnu dozu napetosti među gostujuće igrače.

Domaća publika je stekl dojam da su, osokoljeni nacionalističkih povicima svojih pristalica, njihovi ljubimci na terenu počeli sa provokacijama prema igračima i domaćoj publici.

Pred kraj prvog poluvremena, u 42. minutu, Natho je šutem sa 16 metara smjestio loptu u donji desni ugao golmana Novog Pazara, te doveo Beograđane u prednost od 1:0.

Samo što je počeo drugi dio meča, u 49. minutu meča, Partizan je već vodio sa 2:0, kada je poslije jedne greške plavih na sredini terena lopta došla u posed Partizanovog igrača Uroševića koji je rezantnim udarcem savladao Ostojića za vođstvo od 2:0.

Već u 57. minutu Rikardo uzima loptu koja je ispala iz ruku golmana Novog Pazara i nesmetano je ubacuje u gol, te  crno-bijelima donosi prednost od 3:0.

Nakon ovog gola slijedi još jedan stampedo veličanja osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića od strane huligana ekipe iz Beograda, kada domaća publika žustro reaguje i zahtjeva reakciju nadležnih lica, dok se na terenu sramno ponio izraelski reprezentativac u redovima Partizana Natho, koji je psovkama i zaletavanjima prema igračima domaćih u tim momentima umalo izazvao incident, braneći skandiranje svojih navijača.

Uslijedio je 30-minutni prekid zbog nacionalističkog skandiranja, u toku kojeg su gostujući navijači nastavili sa prepoznaljivim navijanjem.

Sudija je obema ekipama pokazao da se upute ka slačionicama i utakmica je prekinuta, a policija je nakon dužeg konsultovanja, ispraznila dio tribine sa huliganima iz Beograda i drugih mjesta centralne Srbije.

Nakon odlaska sa tribina tzv. navijača Partizana, utakmica je nastavljana u potpuno regularnim uslovima i uz fer navijanje, a do kraja utakmice je Sejduba Suma postigao još jedan gol za Partizan, a najbolji fudbaler plavih Bacanović je spasio čast domaćina golom u poslednjem minutu meča, pa su fudbaleri Partizana rezultatom 4:1 savladali plave i upisali 3 nova boda.

Ovu utakmicu je obilježilo prisustvo domaćih navijača nakon dugogodišnjeg bojkota tribina.

Najstarija sandžačka navijačka grupa pojavila se na sjever Gradskog stadiona nakon sedam godina, a pridružili su se i članovi Ekstrema koji takođe organizovano nisu navijali duži period.

U odnosu na utakmice od kad je novopazarski tim ušao u najviši rang takmičenja, iako se nije očekivalao, sjeverne tribina je ostala poluprazna, ali je na početku utakmice priređena bakljada.

Sa zapadne tribine čulo se skandiranje sa uvredama na račun srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića, kao i “uprava napolje”.

Pored prisustva  oko 7 hiljada gledalaca, bio je veliki broj policajaca i pripadnika službi sigurnosti, na stadionu i ulicama u neposrednoj blizini.

Uz poruku “Hvala ti brate za svaki savjet, da sutra uspjem, tvoj je amanet”, s likom na majici, prije početka utakmice je odana počasto nedavno nastradalom ljekaru, kardiologu dr Denisu Bošnjaku.

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: