Aktuelno Novi Pazar Sport

Pobjeda plavih u režiji Semira Hadžibulića


Utakmica života Semira Hadžibulića za luku spasa fudbalskog kluba Novi Pazar viđena je danas na Gradskom stadionu, gdje su plavi savladali Mladost iz Lučana sa 3:1 u okviru 36. kola Linglong super lige Srbije.

Pomalo zaboravljeni, a međunarodno prekaljeni fudbalski virtouz Semir Hadžibulić odigrao je do sada najbolju utakmicu u dresu plavih, te pokazao i dokazao da je neopravdano bio zapostavljen u prethodnom periodu, kada su ispred njega šansu dobijali igrači koji nisu čak ni dorasli ovom rangu takmičenju.

Prava je šteta što su danas tribine novopazarskog stadiona bile prazne, jer bi u suprotnom nastao pravi delirijum posle fantastičnih poteza Hadžibulića, koji je na današnjem meču očitao “fudbalsku bukvicu” svima koji su, ikad, sumnjali u njegov kvalitet.

Prvi su do prednosti na današnjoj utakmici došli gostujući igrači Mladosti u 25. minutu, koji su nakon jednog kontra napada postigli pogodak, iako je samo par sekundi prije toga jedan od igrača lučanaca igrao rukom u svom šesnaestercu.

Poslije primljenog gola krenuli su novopazarci na sve ili ništa, te je tako samo sedam minuta nakon kapitulacije Drobnjaka, Novi Pazar izjednačio preko Hadžibulića, koji je odličnim udarcem sa distance izjednačio na 1:1.

Kao da je ovaj gol dao vetar u leđa pazarcima, te je plava četa već u 40. minutu vodila sa 2:1, kada je nakon rutinske asistencije Hadžibulića centarfor Sise znalački iskoristio njegov pas i savladao vratara Mladosti.

Dva gola iz penala je postigao Aganspahić

Već u 45. minutu vodili su plavi sa 3:1, kada je poslije penala prednost domaćina povećao najbolji strelac ekipe Almir Aganspahić. Vrijedi napomenuti da je jedanaesterac dosuđen nakon starta odbrane gostiju nad Najboljim igračem utakmice, Hadžibulićem.

U drugom poluvremenu su plavi nastavili igru u pobedničkom ritmu, te je još jednim golom sa bijele tačke Aganspahića u 65. minutu Novi Pazar ostvario ubjedljivu pobjedu i uknjižio veoma važna tri boda u borbi za opstanak.

Nakon ove pobjede Novi Pazar zauzima 14. poziciju sa 45 osvojenih bodova, ali i imaju utakmicu više od Radničkog, Rada i Javora, direktnih konkurenata za ispadanje iz lige, odnosno opstanak u elitnom takmičenju.

Foto: FK Novi Pazar

Povezane vijesti

%d bloggers like this: