17 Aprila, 2024
Aktuelno Bosna i Hercegovina Crna Gora

Reis Kavazović primio delegaciju Islamske zajednice u Crnoj Gori

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavzović je u svom kabinetu u Sarajevu primio delegaciju Islamske zajednice u Crnoj Gori, na čelu s reisom Islamske zajednice Rifat-ef. Fejzićem.

Kako je saopteno iz IZ-e u Bosni i Hercegovini delegacija je Reisu-l-ulemu informirala o stanju Bošnjaka u Crnoj Gori, te o Islamskoj zajednici u toj zemlji, njenim aktivnostima, izazovima i vizijom budućnosti. Razgovarano je i o oblicima saradnje između dviju zajednica, mogućnostima unapređenja te saradnje, te o potrebama.

Reisu-l-ulema Kavazović je ovom prilikom podvukao važnost očuvanja mira i stabilnosti, kako u Bosni i Hercegovini tako i u Crnoj Gori i izrazio spremnost da Rijaset u granicama svojih mogućnosti, pomogne neke njihove aktivnosti, naročito u području obrazovanja mladih.

„Pomoći ćemo vam, koliko budemo u mogućnosti“, rekao je reisu-l-ulema Kavazović te dodao: „Mi smo jedan narod i naši resursi će vam biti na raspolaganju. Na vama je da definirate potrebe. Nama je važno da Islamska zajednica u Crnoj Gori bude snažna, prosperitetna i stabilna“, saopšteno je iz Kabineta  Reisu-l-uleme Islamske zajednice u BiH.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: