Aktuelno Crna Gora Društvo Politika Sandžak

Podrška Adeli Melajac Karaahmetović: Prava Bošnjakinja – hrabra i odvažna, dostojanstvna i čestita, poput Ajše, Fatime, Hatidže…

Poslanica Bošnjačke stranke (BS) u parlamentu Crne Gore, Kenana Strujić Harbić javno je pružila podršku učiteljici iz Novog Pazara Adeli Melajac Karaahmetović.

Prenoseći selame i podršku od mnogih žena Bosnjakinja, Kenana je u pismu podrške upućeno Adeli, između ostalog, navela da je ona nada da među nama žive mnoge druge, hrabre mlade žene, koje neće dati na sebe, svoju vjeru i identitet, te da je odabranih heroina umeta, Ajše, Fatime, Hatidže…

“Vi ste nam osvjetlali obraz, svojim primjerom pokazavši kako izgleda prava Bošnjakinja – hrabra i odvažna, dostojanstvna i čestita. Ona koja je spremna zarad budućnosti svog naroda da snosi posljedice za postupak kojim je pokušala i uspjela sačuvati naš bosnjački identitet, kulturu i tradiciju.

Vi ste heroina savremenog doba. Poput odabranih heroina umeta, Ajše, Fatime, Hatidže, niste poklekli pred aktuelnim izazovima, ucjenama i prijetnjama. Vi ste pokazali da obraz nema cijenu, te da pravi i istinski Bošnjaci ne pristaju da prodaju vjeru za večeru. Vi ste nada da među nama žive mnoge druge, hrabre mlade žene, koje neće dati na sebe, svoju vjeru i identitet, koje neće dopustiti da se njima manipuliše, već će se boriti za svoje “ja” i za dobro svih Bošnjaka.U nadi da ćemo se uskoro sresti i lično se upoznati”, poručiča je Kenana Strujić Harbić u pismu podrške proslijeđeno redakciji SNews-a.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: