20 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Zdravlje

Pandemija u Novom Pazaru: Dvoje preminulo, još 24 nova prijema

Od posljedica bolesti izazvane koronavirusom prethodnog dana dvije osobe su preminule u novopazarskoj bolnici (Novi Pazar 1, Tutin 1), dok je hospitalizovano još 24 oboljelih, saopšteno je iz Gradske uprave.

Prema podacima koji su na današnji dan Štabu za vanredne situacije dostavili Regionalni COVID centar Novi Pazar, Dom zdravlja i ZZJNP u subotu, 08.09 2021‬. godine na bolničko liječenje je primljeno dvadeset pacijenata iz Novog Pazara, dvoje iz Raške, Sjenica i Crna Gora po jedno.

Na respiratoru i high-flow kiseoničkoj potpori se nalazi po 7 pacijenata, dok je iz bolnice su otpuštena 18 pacijenta, a jedno lice je transportovano, navodi se u izvještaju.

U Covid ambulanti Doma zdravlja Novi Pazar je bilo ukupno 379 (153 prvih, 226 kontrolnih) pregleda.

U Domu zdravlja urađene su 212 laboratorijske analiza, 141 RTG (snimka), a brzih antigenskih testova iz brisa nosa takodjer 141, od čega je 29 pozitivno, kao i 124 PCR testova.

U OB Novi Pazar na liječenju se nalazi 136 pacijenata, a u Novopazarskoj banji 51 lice.

Od početka ove godine do danas u novopazarskoj bolnici je, kako navode zvanične zdravstvene službe Srbije, od posljedica bolesti povezane sa zarazom koronavirusa, živote izgubilo 225 osoba.

 

Foto: SNews, arhiv

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: