Aktuelno Društvo Novi Pazar

Pojačane kontrola saobraćaja: Vozili pijani i drogirani, određeno im zadržavanje

Pripadnici saobraćajne policije u Novom Pazaru sinoć su, u okviru međunarodne akcije pojačane kontrole saobraćaja usmjerene na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, isključili iz saobraćaja trojicu vozača koji su vozili pod dejstvom alkohola ili psihoaktivnih supstanci.

Policija je oko ponoći, u Ulici Ruđera Boškovića, zaustavila „opel vektru“ kojom je upravljao pedesetogodišnji muškarac sa 1,64 promila alkohola u organizmu, a pola sata kasnije „opel korsu“ koju je vozio dvadesetdvogodišnjak pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Kako je saopšteno iz PU Novi Pazar vozačima je određeno zadržavanje i protiv njih će biti podnijete prekršajne prijave iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja.

Takođe, policija je u Tutinu, isključila iz saobraćaja tridesetdvogodišnjeg državljanina Crne Gore koji je upravljao „golfom“ sa 0,80 promila alkohola u organizmu.

Sudija za prekršaje u Tutinu mu je izrekao novčanu kaznu u iznosu od 10.000 dinara i tri mjeseca zabrane upravljanja motornim vozilom na teritoriji Republike Srbije.

Iz PU Novi Pazar apeluju na vozače da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i dosljedno poštuju saobraćajne propise, jer na taj način čuvaju svoj i živote drugih učesnika u saobraćaju.

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: