Aktuelno Društvo Novi Pazar Srbija

Policijska akcija “Hotspot” u Srbiji: Zbog krijumčarenja migranata uhapšeno osmoro, pronađen 991 iregularni migrant

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, u okviru međunarodne akcije “Hotspot”, sproveli su akciju, koja je počela jutros u 6 sati, na teritorijama osam policijskih uprava u Srbiji u kojoj su izvršeni detalјni pretresi prihvatnih centara za migrante, otvorenih i zatvorenih prostora na kojima borave migranti u cilјu pronalaženja iregularnih migranata i članova organizovanih kriminalnih grupa koji se bave njihovim krijumčarenjem, saopštio je MUP Srbije.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je, zajedno sa pomoćnikom direktora policije Draganom Vasilјevićem, pomoćnikom direktora policije i načelnikom PU za grad Beograd Veselinom Milićem i republičkim komesarom za izbeglice i migracije Vladimirom Cucićem, prisustvovao akciji sprovedenoj na teritoriji beogradske opštine Savski venac.

Ministar Vulin je rekao da je osam policijskih uprava u sadejstvu sa Bezbednosno-informativnom agencijom i Komesarijatom za izbeglice, u okviru međunarodne akcije “Hotspot”, borbe protiv ilegalnih migracija i borbe protiv krijumčarenja lјudi, učinilo sve što je u skladu sa zakonom da se ilegalne migracije, ali na prvom mestu krijumčarske bande obuzdaju i privedu zakonu.

„Država Srbija neće biti parking za migrante, država Srbija će poštovati svoje zakone i očekuje od svih da, bez obzira na našu humanost i organizovanost, na prvom mestu poštuju naše zakone. Naš svakodnevni život neće i ne može biti ugrožen i naš svakodnevni život ne može da postane žrtva i predmet rada krijumčarskih bandi. Država Srbija će ispunjavati svoje međunarodne obaveze, ali i voditi računa o svakodnevnom životu naših građana”, poručio je ministar Vulin.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova iz policijskih uprava Beograd, Subotica, Sombor, Kikinda, Šabac, Kralјevo, Vranje i Novi Pazar uhapsili su sedam osoba zbog sumnje da su organizatori krijumčarenja lјudi i pronašli 991 iregularnog migranta koji će biti prebačeni u prihvatne centre.

Foto: MUP Srbije

Povezane vijesti

%d bloggers like this: