28 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Srbija

Beograd: Peru farbu s murala zločinca Mladića

Grupa mladića danas je došla da skine farb s murala ratnog zločinca Ratka Mladića u Njegoševoj ulici u Beogradu. Kako javljaju beogradski mediji oni pokušavaju da taj mural vrate u pređašnje stanje.

Tokom njenog uključenja u program N1, jedan od mladića koji je brisao farbu sa murala je prišao novinaru koji je slikao ovu situaciju, i ušao u verbalnu raspravu sa njim. Nakon rasprave i uvreda, situacija se smirila.

„Nemoj da provociraš, ne isplati ti se… Mi radimo svoj posao, ti radi svoj… Mi ne priznajemo genocid u Srebrenici, i Srbija kao država nije priznala da je Ratko Mladić nekakav fašista. Ovde nije lik Hitlera ni Musolinija. Mi ne kršimo nijedan zakon, osim možda narušavanja fasade. pritom, ništa tu nema uvredljivo. Ne znam u čemu je vaš problem“, poručio je jedan od mladića koji se predstavio kao Petar Mihajlović i koji je negirao da pripada nekoj organizaciji.

Demokratski aktivista Balša Božović je prije sat vremena na twitwru objavio da “Policija upravo pušta huligane da ponovo prave mural ratnom zločincu”

“Njih ne hapse i ne legitimišu. Vučićev režim pruža i logističku i političku podršku ratnim zločincima”., objavio je on.

Jutros je član Socijaldemokratske partije Đorđo Žujović bacio kreč na mural sa likom Ratka Mladića.

„Ovo će tek da bude prekrečeno. Ovo je bukvalno neka vrsta slike ili poruke”, rekao je Žujović za N1.

On je kazao da „nije normalno“ da se iz bilo kog dijela Srbije šalju “slike koje nas opisuju kakvi nismo”.

„Ovo nije narod zločinaca, nije narod ljudi koji mrze, građani Srbije vole i poštuju drugog i drugačijeg“, poručio je Žujović.

N1 saznaje da je inspekcija izdala nalog stanarima da se ukloni mural posvećen Ratku Mladiću u Njegoševoj 38 na Vračaru, koji oni do sada nisu uspeli da uklone.

Policija je sinoć privela aktivitkinje za ljudska prava Aidu Ćorović i Jelenu Jaćimović jer su jajama gađale mural ratnog zločinca Ratka Mladića, nakon čega je z prisustvo veliko broja policajaca održan protest na tom mjestu. MUP Srbije je demantovao da policija čuva mural istakavši da čuva javni red i mir.

Izvor: N1

Foto: https://twitter.com/Balshone

Povezane vijesti

%d bloggers like this: