16 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Sport

Poraz odbojkaša od lidera prvenstva

Odbojkaši Novog Pazara doživjeli su poraz na svom parketu od lidera Karadjordja iz Topole sa 1:3 (23:25, 25:22, 20:25, 20:25) u okviru 14.  kola Prve odbojkaške lige Srbije.

Nakon šest uzastopnih pobjeda izabranici trenera Zoranića su pred oko 200 ljubitelja odbojke u hali Douš poklekli pred najvećim pretendentom za viši rang, ekipom Karadjordja, ali su, ipak, ostavili veoma dobar utisak.

U prvom i drugom setu vidjena je izjednačena borba u kojoj su samo nijanse odlučivale o krajnjem ishodu setova, dok su u preostala dva seta gosti imali više strpljenja u odlučujućim momentima i u finišu došli do veoma važnih bodova.

Kod gostiju iz Topole najefikasniji su bili Simić sa 16 poena, Radović sa 13, koliko je zabilježio i bivši igrač Novog Pazara Stevanović. Možda i najbolji igrač Karadjordja na ovom meču bio je kapiten Smiljanić, koji je sa pozicije tehničara sjajno razigravao svoje saigrače i ocjena je da nosi najviše zasluge za ostvarenu pobjedu tima iz Šumadije.

Korektor Halilović je kod domaćih bio najistaknutiji pojedinac sa 18 ostvarenih poena, a pored njega Samed Prušević je zabilježio 12, dok su Zuković i Božović imali učinak od po 9 poena, te veteran Šećeragić sa 6 uspješnih prolaza na mreži.

Ovim porazom i nakon nekompletnog kola Novi Pazara sada zauzima petu poziciju, a u narednom kolu gostuju kod Borca iz Starčeva.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: