Aktuelno Društvo Novi Pazar Srbija

Pošta uvela paketomate – pametne paketske sandučiće

Pošta Srbije uvela je savremeno i praktično rješenje za automatizovanu dostavu pošiljaka – paketomate ili pametne paketske sandučiće, čime nastavlja sa povećanjem dostupnosti i sigurnosti uručenja pošiljaka. Upotreba paketomata Pošte Srbije počela je na 20 prometnih i lako dostupnih lokacija u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kraljevu, Novom Pazaru i Pančevu.

Lokacija paketomata u Novom Pazaru je u ulici 28. novembra broj 55, kod glavne pošte.

Kako je saopšteno još 400 poštinih paketomata uskoro će biti postavljeno u svim većim gradovima širom Srbije, gdje je i najveći broj paketa za isporuku i gdje često primaoci pošiljaka nisu dostupni na adresi tokom većeg dijela dana.

Pojašnjava se da paketomati predstavljaju brzu, laku i pametnu opciju dostave pošiljaka, sa brojnim prednostima za korisnike. Omogućavaju praktičnu kupovinu na internetu, jer adresovanjem na paketomat korisnici mogu biti sigurni da će ih paketi čekati u izabranom paketomatu. Štede vrijeme, jer korisnici pakete mogu usmjeriti na najbliže paketomate i preuzeti ih u vrijeme koje im najviše odgovara, uz mogućnost preuzimanja paketa 24 sata sedam dana u nedelji.

Poštini paketomati jasno su i prepoznatljivo obilježeni, imaju moderan dizajn i maksimalno iskorišćen prostor za pošiljke, dok su na svakom paketomatu istaknuta uputstva za upotrebu. Ova usluga Pošte Srbije dostupna je registrovanim i neregistrovanim korisnicima, sa i bez mobilne aplikacije, uz korišćenje svih mobilnih telefona, pametnih i klasičnih. Podaci potrebni za preuzimanje paketa šalju se na mobilni telefon, a preuzimanje paketa od strane korisnika funkcioniše po jednostavnom principu – primalac dobija poruku da ga u paketomatu čeka paket, odlazi do paketomata i putem aplikacije ili poziva otključava ga i preuzima pošiljku.

Informacije o usluzi, načinu korišćenja i lokacijama paketomata, dostupne su na sajtu Pošte Srbije, na linku https://paketomat.posta.rs/. Da bi se izašlo u susret potrebama korisnika, na istom linku postoji mogućnost i pozivamo ih da predlože lokacije za postavljanje novih paketomata. Pošta Srbije je za prve korisnike pripremila i poklone iznenađenja, koji će ih sa pošiljkama čekati u paketomatima.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: