25 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Sandžak

Poziv humanim ljudima: Zbog poskupljenja mnoge porodice nisu u mogućnosti da priušte sebi osnovne namirnice

Humanitarna organizacija “Dukađini” iz Novog Pazara pozvala je sve dobrotvore i one koji žele da pomognu socijalno ugroženim ljudima da to mogu činiti preko ove humanitarne organizacije.

Svakodnevno dijele stotine paketa sa namirnicama dok, ističu, traje pandemija i kada prijeti teška ekonomska kriza.

Organizacija pomaže samohranim majkama, siročadima, starim ljudima, bolesnicima i svima koja je ta pomoć neophodna.

Humanitarna akcija brašno za porodice jetima,stare, bolesne, muhtačne..

Kako ističu zbog skoka cijena mnoge porodice nisu u mogućnosti da priušte sebi osnovne namirnice.

“Tim humanitarne organizacije je zahvalan svim ljudima velikog srca koji žele i mogu da pomognu svom narodu, a oni se svakako trude da pomoć ode u prave ruke”, poručili su iz HO Dukađini koje u kontinuitetu za više desetina porodica, djece bez rodtalje i ljudima bez primanja dostavlja životne namirnice.

Ova humanitarna organizacija je svakodnevno na terenu i pomaže svim ljudima bez obzira na nacionalnu, etničku ili vjersku pripadnost.Pomogla je velikom broju porodica i svima kojima je ta pomoć bila neophodna. Ove zime obezbjedili su drva za čak 120 porodica.

Kuća za četvoro djece u Ivanči kod Novog Pazara, pred useljenje

Uspjeli su da sagrade kuće porodicama koje su ostale bez krova nad glavom ili porodicama koje su živjele u jako lošim uslovima.

Humanitarna organizacija “Dukađini” se bavi humanitarnim radom već 7 godina. Osnovaa je sa ciljem da pomogne jetimima, siročadima, bolesnim, starim licima kao i muftačnim porodicama u Sandžaku.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: