26 Aprila, 2024
Aktuelno Politika Srbija Vremeplov

Pred izbor predsjednika i potpredsjednika srbijanskog parlamenta

U nastavku Konstitutivne sjednice Skupštine Srbije na dnevnom redu je izbor predsjednika i potpredsjednika najvišeg zakonodavnog tijela Srbije. Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić je najavio da će za predsjednika Skupštine biti izabran predsjednik Socijalističke partije Srbije (SPS) i dosadašnji ministar vanjskih poslova Ivica Dačić.

Za jednog od potpredsjednika Skupštine Srbije biće izabran lider i narodni poslanik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamer Zukorlić.

Saradnja Zukorlića sa Dačićem seže u period kada je Zukorlić počeo da obnaša funkciju u Islamskoj zajednici, devedesetih godina.

Premijer Srbije Mirko Marjanović (SPS) prilikom posjete Altun alem džamiji 1999. godine u pratnji Hajra Tutića, foto: mesihat.org

Tadašnji sandžački muftija Muamer Zukorlić je saradnju sa SPS-om ostvario preko dugogodišnjeg sekretara IZ-e u Novom Pazaru, kasnije predsjednika Sabora IZ-e Sandžaka, Hajra Tutića i njegovih kontakata i veza kod socijalista još u vrijeme Slobodana Miloševića i Mirka Marjanovića.

 

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: