27 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Priboj

Priboj: Policajac na smrt pretukao Ervina Ćelahmetovića

Ervin Ćelaahmetović (35) premunio je sinoć nakon što mu je, u jednom kafiću u Priboju, više udaraca nanio muškarac rodom iz tog grada, I. A.(27), pripadnik MUP-a Srbije zaposlen u Beogradu.

Kako je iz više izvora potvrđeno za SNEWS osumnjičeni pripadnik policije kojie je bio van dužnosti je sinoć oko ponoći prišao Ervinu i pretukao ga do smrti. Sve se to desilo ispred više očevidaca, gostiju lokala.

Za sada nisu poznati detalji zbog čega je I.A., inače pripdanik specijalne jedinica policije napao Ervina i nano mu smrtonsne udarce.

Redakciji SNEWS-a su dostavljene i fotografije s tog događaja koji je snimjen i kamerama u ugostiteljskom objektu.

Prema izjava očevidaca, koje prenose beogradski mediji, I.A. je prišao Ervinu počeo da ga udara metalnim bokserom, nakon čega je ostao nepomičan da leži na podu. Hitna pomoć koja je bryo stigla je samo mogla da konstatuje smrt

Imamović: Ubistvo direktna posljedica zločinačke svijesti, ponovo tražimo smjenu ministra policije

Zastupnik SDA Sandžaka u parlametu Srbije, Enis Imamović rekao je da na osnovu informacija koje su dobili, pripadnik specijalne policijske jedinice Srbije na smrt je pretukao jednog Bošnjaka u Priboju.

“Očekujem detaljnije informacije, ali imajući u vidu sve što policija u kontinuitetu radi na štetu Bošnjaka Priboja, ovo svirepo ubistvo je direktna posljedica zločinačke svijesti koja se njeguje, toleriše pa čak i nagrađuje od strane ove vlasti.
To je jedan od razloga zašto smo tražili i ponavljamo zahtjev za smjenu ministra policije Bratislava Gašića, ali i kažnjavanje svih policajaca koji, naročito u Priboju, proteklih godina čine zločine i zlodjela nad bošnjačkim stanovništvom”, rekao je Imamović.

MUP Srbije na svom sajtu do popodnevnh sati nije objavio saopštenje u vezi ovog slučaja. Takošer, za telefonske pozive je bio nedostupan i Biro za saradnju s medjima MUP-a Srbije.

Osumnjičeni za ubistvo je i dalje bjekstvu i do 14 sati nije bilo potvrđeno njegovo hapšenje.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: