16 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Vremeplov

Prije 15 godina ubijen je Mirza Radonjica, do danas niko nije odgovarao

Na današnji dan, 12. aprila 2007. godine, ubijen je taksista iz Novog Pazara Mirza Radonjica.  On je, prema i dalje nerasvijetljenim okolnostima, usmrćen iz vatrenog oružja u blizini manastira Đurđevi stupovi, dok je obavljao svoj posao.

“Danas je 15 punih godina od kako je naš brat Mirza Radonjica ubijen. Ni dan danas niko nije odgovarao ni uhapšen za taj zlocin. Allah da ti podari najljepse mjesto u dženetu”, podsjetili su njegovi prjatelji i kolege iz Maga taxiju.

Ovo ubistvo potreslo je tada Novi Pazar. Mirza je bio porodičan čovjek za primjer, osoba koja je u svom okruženju imala veliki broj prijatelja i poznanika, koji imaju samo riječi hvale za ovakvog insana.

Istraga i sve istražne radnje od strane nadležnih, prema onome što je javnosti predočeno, nisu imale nikakvog efekta niti se od mrtve tačke i mrdnulo sa cijelim slučajem. Do danas ovo ubistvo nije dobilo epilog na sudu i ostalo je misterija.

Mirza je ubijen 12. aprila 2007. godine kada je iz centra grada taksi vozilom prema Đurđevim stupovima prevezao dvije osobe. Na njega je neko pucao iz vatreneog  oružja u vozilu i nakom toga odnio njegov telefon, a ostavio novac.

Mediji su ranije pisali da  se sumnja da je ubistvo počinio profesionalni ubica koji hramlje, ta da postoje indicije da je ubistvo bilo naručeno.

U Novom Pazaru je pored ovog, ostalo neriješeno još nekoliko ubistava u posljednjih 20 godina, čije istrage i dalje stagniraju u mjestu.

Sa zahtjevom da se policija rasvijetli i procesuira nalogodavca i počinioce ubistava u Novom Pazaru je, 7. juna 2013. godine, po prvi put ispred zgrade policijske uprave u tom gradu, održan protest nekoliko hiljada građana koji su tada zatražili smjenu tadašnjeg načelnika Policijske uprave u Novom Pazaru Dragana Terzića, zbog loše bezbjednosne situacije i nerasvjetljenih ubistava.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: