25 Aprila, 2024
Aktuelno Kultura Novi Pazar Teatar/Film/TV

Prvi Filmski festival za djecu i mlade “IKT” u Novom Pazaru, na otvaranju glumci iz serija “Dirilis Ertugrul” i “Klan”

U Novom Pazaru će danas biti otvoren prvi Filmski festival za djecu i mlade “IKT”.

U Koncertnoj dvorani Kulturnog centra na Programu festivala je preko 60 kratkih igranih i dokumentarnih filmova autora od 7 do 25 godina iz zemlje i inostranstva pristiglih konkurs IKT filmskog festivala, saopštili su organizatori.

Ovaj međunarodni kulturni događaj biće organizovan od 12. do 14. novembra u Novom Pazaru, kada će biti izabrani najbolji radovi.

Selektor je poznati srbijanski reditelj Stefan Arsenijević, nosilac Kristalnogglobusa na Međunarodnom festivalu u Kralovim Varima za film “Strahinja Banović”.

Tema ovogodišnje manifestacije je prijateljstvo.

Festival će pratiti brojna kulturna i edukativna dešavanja.

Prije projekcije filmova Multimedijalnom centru Kulturnog centra Novi Pazar biće održana konferencija za medije, a potom i otvaranje izložbe Marka Šerera.

Cem Ucan, poznati turski glumac u seriji “Dirilis Ertugrul”, porijeklom iz Novog Pazara

Na press konferenciji će govoriti selektor festivala Stefan Arsenijević, ali i drugi članovi organizacionog odbora ove kulturne manifestacije.

Nedim Nezirović, glumac iz Novog Pazara u već kultnoj seriji “Klan” (RTS) igra ulogu Paše za koju je dobio nagradu za glumačko otkrovenje godine na festivalu “Fedis” (2021)

Pored Arsenijevića prisutni će biti i mladi novopazarski glumac Nedim Nezirović (serija “Klan) kao i dvojica poznatih turskih umjetnika iz filmske industrije Cem Tufekci i Cem Ucan (serija”Dirilis Ertugrul”).

Organizator je Grad Novi Pazar, uz podršku Ministarstva prosvete, naukei tehnološkog razvoja i Ministarstva kultura i informisanja.

Foto: IKT, SNews

Povezane vijesti

%d bloggers like this: