19 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Sport

Rukometaši Novog Pazara očekuju berićetnu sezonu

Istinsko i pravo osveženje predstavljali su Novopazarci u protekle tri superligaške sezone. Prvu su završili kao peti u plej–of fazi, drugu u trenutku prekida na četvrtom mjestu osnovnog dela, da bi prošlu okončali kao najbolji tim u plej–aut grupi.

Iz tog tima u klubu više nisu golmani Aleksandar Milenković i Goran Raković, kao ni Marko Živković, Đorđe Kukić i Hamza Hakić. Za sada, ekipa je pojačana pivotom Brankom Karanovićem (25) iz Crvenke i dosadašnjim levim krilom Lovćena Aleksandrom Mrvaljevićem (19), kao i povratnicima Seadom Međedovićem i Anesom Sefovićem, piše “Sportski žurnal”.

Obećavaju borbu za svaki bod, foto:Sportski žurnal

U poslednjem prvenstvu Novi Pazar je, iako na njega posije velikih promjena u igračkom kadru, niko nije ozbiljno računao, prijatno iznenadio. Dva poraza u finišu odvela su tim u plej-aut umjesto u plej–of grupu, gdje su osvojili prvo mjesto rešivši pitanje opstanka mnogo prije poslednjeg kola. Okosnica tog sastava koji će i dalje voditi Hasan Memić još uvijek je u Novom Pazaru. Motor ekipe, kapiten Zlatko Rakić (33), levi bek Aleksandar Stojanović (26) i desni bek Nemanja Dimitrijević (26) bili su pokretačka snaga Novopazaraca, biće to i u slijedećem šampionatu za čiji start se ekipa priprema već dvije nedelje, navodi Žurnal.

Zlatko Rakić je igračkim i ljudskim kvalitetima odavno osvojio sve u Novom Pazaru, odavno je postao poluga oko koje se vrti igra. Organizator napada i odbrane i najbolji strelac regularni dio prošle sezone završio je kao drugi strijelac lige (107 golova), samo četiri manje od najboljeg Vukašina Vorkapića.

-Dobra stvar je što smo ostali svi iz bekovske linije i za naredni šampionat. Sad će nam biti još lakše, između nas nema nepoznanica. Grupa koja u kojoj smo je teška, ali da smo na to obraćali pažnju ranijih sezona nigdje ne bismo stigli. Verujem da nam ovoga puta plej–of neće izmaći”, prenosi riječi najboljeg igrača Novog Pazara ovaj dnevni list.

Lijevi bek Aleksandar Stojanović, četvrti strelac (85 golova) proglašen za najkorisnijeg igrača u grupi od osam timova koji su se borili za opstanak.

-Bitno je da je prva postava iz prošle sezone ostala na okupu, kada nam se još priključe očekivana dva do tri pojačanja biće to tim za respekt. Grupa u kojoj su osim nas Vojvodina, Metaloplastika, Crvena zvezda, Dinamo, Radnički, Obilić i Jugović izgleda baš moćno, ali ako treba tražiti moguće iznenađenje, to smo onda mi. Naravno, neće biti lako da se dođe do plej–ofa, ali uspećemo”, tvrdi Stojanović.

Teško je pronaći igrača koji je toliko iskoračio u prošlom prvenstvu kao što je to slučaj sa Nemanjom Dimitrijevićem. Niko nije ni sanjao da će desni bek Radničkog iz Ćuprije za samo godinu dana u najjačoj ligi postati igrač o kojem se sa toliko govori.

-Priznajem iznenadio sam i sebe. Prvi put sam bio deo ARKUS-a, pa iako je u startu i bilo malo razmišljanja kako ću se snaći sjajni momci iz tima su mi pomogli da se brže nego sam to očekivao prilagodim na tim i obaveze koje su me čekale. Pronašao sam se sa momcima, a hemija koja polazi od kapitena Rakića je nešto što se ne može objasniti. Sad mi je sve poznato, tim se nije mnogo menjao, pa očekujem da ćemo na kraju sledećeg prvenstva biti još bolji”, rekao je za Sportski žurnal otkriće Novog Pazara, Nemanja Dimitrijević.

izvor/foto:Sportski žurnal

Povezane vijesti

%d bloggers like this: