26 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Sport

Rukometaši Pazara pobjedili favorizovanu Metaloplastiku

Rukometni klub Novi Pazar napravio je iznenađenje u trećem kolu Arkus B lige savladavši šabačku Metaloplastiku 32:30 (17:17) u utakmici koja je odigrana u hali Pendik.

Iako izraziti favoriti na ovom meču rukometaši iz Šapca nisu uspjeli da nađu rješenje za sjajnu postavku igre domaćina, čiji je strateg Hasan Memić pokazao kako se dobrom studijom protivnika i pravovremenim reakcijama dobijaju utakmice protiv ekipe koja duži niz godina igra u najjačim evropskim takmičenjima.

Golman Raković je blisao na golu i sa sjajnih deset odbrana zaslužio epitet igrača utakmice, dok su u bekovi Stojanović sa deset, te Dimitrijević i Radisavljević sa sedam, odnosno pet golova u mreži gostiju dominirali u napadu.

Vrijedno je napomenuti i učinak Harisa Mujčinovića koji je sa 4 gola i odičnom utakmicom u odbrani pokazao da je ovo njegova sezona.

Osokoljeni ovom pobjedom, rukometaši Novog Pazara u četvrtom kolu idu na megdan još jednom favoritu, ekipi Radničkog 1949 iz Niša, gdje će pokušati da ponove igru iz ovog meča i kući se vrate sa pozitivnim rezultatom.

foto:fb/ RK Novi Pazar

Povezane vijesti

%d bloggers like this: