4 Oktobra, 2023
Aktuelno Crna Gora Društvo

U Crnoj Gori oštre mjera u pet opština

Od sutra će u Budvi, Cetinju, Kolašinu, Ulcinju i na Žabljaku biti primjenjivane pooštrene protivepidemijske mjere – zabrana rada ugostiteljskih objekata (restorani, kafane, kafeterije, hotelski restorani osim za goste hotela) i zabrana okupljanja u objektima stanovanja licima koja nisu članovi zajedničkog porodičnog domaćinstva, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje (IJZ).

Kako je navedeno, u tim opštinama je došlo do pogoršanja epidemiološke situacije i stopa oboljevanja veća je od 800 na 100.000 stanovnika.j

Time te opštine automatski prelaze u grupu tri opština, u kojima će se od ponedjeljka i u narednih 14 dana primjenjivati pooštrene protivepidemijske mjere.

“Trenutno nema opština u kojima je stopa oboljevanja preko 1200 na 100.000 stanovnika niti je za očekivati da se neka od opština nađe u toj kategoriji koja bi podrazumevala i zabranu kretanja u periodu od 22. do 05 sati”, navedeno je u saopštenju.

Kumulativna incidencija u Podgorici trenutno je 792,7 na 100.000 stanovnika, te će odluka o eventualnom pooštravanju mjera u glavnom gradu biti donijeta nakon statističke obrade svih uzoraka poslatih u Nemačku.

“Trenutno čekamo rezultate za još 212 uzoraka koji su uzeti u prethodnom 14-o dnevnom periodu. S obzirom na to da je deo uzoraka uzet iz Podgorice, za očekivati je da će incidencija u Podgorici preći preko 800 na 100.000 stanovnika (pošto je trenutna stopa 792,7)”, navode iz IJZ.

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: