26 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Sport Tutin

Sandžački derbi pripao Tutinu

Dugo isčekivani derbi meč izmedju Tutina i Jošanice za koji su mnogi ocijenili da će odlučiti prvaka Šumadijsko-raške zone pripao je ekipi sa obala Vidrenjaka.

Veoma dinamična i kvalitetna fudbalska predstava vidjena je danas na gradskom stadionu u Tutinu, gdje su domaći zasluženo došli do pobjede od 2:1 u okviru 22. kola.

Novopazarac i bivši internacionalac u dresu Tutina, Admir Kecap, bio je koban po sastav Jošanice, jer je upravo njegovim golovima u u 22. i 75. minutu zonaš sa Vidrenjaka došao do, najvjerovatnije, bodova koji ih vode u veći rang takmičenja.

Gol za Jošanicu postigao je Dženan Plojović u 89. minutu, kada je potpuno neometan sa pet metara glavom smjestio loptu iza ledja golmana domaćih, ali je to bilo sve što su uradili i tri boda su ostala u Tutinu.

Nakon ove pobjede protiv glavnog konkurenta za lidersku poziciju Tutin je osvojio 52. bod, samo jedan manje od trenutno prvoplasirane Jošanice, ali uz podatak da Tutin ima jednu utakmicu manje i izglednu priliku da do kraja prvenstva dodje do titule prvaka Šumadijsko-raške zone.

Do kraja prvenstva je ostalo još 4. kola, a u narednom kolu Tutin gostuje Mokroj Gori iz Zubinog Potoka, dok će Jošanica biti slobodna.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: