26 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Politika Prijepolje Srbija

SDA Prijepolje: Poništiti odluku o prijemu vatrogasaca bez ijednog Bošnjaka

Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka, ogranak u Prijepolju, osudio je danas donošenje odluke o prijemu kandidata za obuku pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica MUP-a Republike Srbije, kojom među 290 polaznika u sandžačkim opštinama nije ni jedan Bošnjak.

U saopštenju navode da ova odluka obuhvata i vatrogasno-spasilačke jedinice u Prijepolju i Brodarevu, te da pored ignorisanja činjenice da u ovoj opštini polovinu stanovništva čine Bošnjaci, potpuno zanemaruje i sve stanovnike Brodareva, pa među kandidatima nema nikoga ko je stalno nastanjen u Brodarevu, kažu u ovom Ogranku.

“Stranka demokratske akcije Sandžaka, ogranak u Prijepolju, traži od MUP-a Republike Srbije da poništi ovu odluku i da prilikom zapošljavanja uvaži činjenice o nacionalnoj i teritorijalnoj strukturi stanovništva”, ističu oni.

Ukoliko MUP, upozoravaju, ostane pri ovoj diskriminatorskoj odluci, iz ove stranke kažu da će tražiti da SO Prijepolje poništi ranije donijetu odluku o ustupanju bez naknade objekta Vatrogasni dom u Brodarevu za potrebe MUP-a Republike Srbije, zaključuje se u saopštenju.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: