20 Aprila, 2024
Aktuelno Izbori u Srbiji 2020. Novi Pazar Politika Sandžak Sjenica Tutin

SDA Sandžaka predala liste za učešće na lokalnim izborima u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu

Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka predala je danas listu odbornika za učešće na lokalnim izborima u Novom Pazaru i Tutinu.

Nakon predaje liste od 47 odborničkih kandidata za učešće na lokalnom izborima u Novom Pazaru portparol SDA Sandžaka Emir Ašćerić je rekao da ova stranka na predstojeće lokalne izbore izlazi sa platformom “Novi Pazar glavni grad Sandžaka”, sa kojom su definisali viziju i pravce razvoja grada Novog Pazara.

“Vođeni našim programom i Platformom o specijalnom statusu Sandžaka definisali smo viziju grada Novog Pazara kao glavnog grada Sandžaka u kome će odlučivati građani, bez direktiva sa strane. Naša misija je stvoriti dobro i sigurno mjesto za život, to ćemo postići privrednim razvojem i zakonodavnim okvirima koje izuskuje srednji novi vlasti i institucijama i atributima koje nosi jedan glavni grad”, rekao je Ašćerić.

Odbornička lista – Novi Pazar_SDA Sandžaka

On je poručio da su ciljeci SDA Sandžaka definisani u pravu razvoja institucija koje će nositi politički, administrativni, ekonomski, kulturni i obrazovni život grada, što će, kako je podvukao, obezbjediti uslove za privredni rast i razvoj.

Prvi na listi SDA Sandžaka je Rešad Ugljanin, magistar ekonomije, a lista broji 40 posto pripadnica ljepšeg pola i isto toliko mladih ljudi.

Lista “SDA Sandžaka – Dr. Sulejman Ugljanin” će na predstojećim lokalnim izborima u Novom Pazaru nastupiti pod rednim brojem 4.

Ova stranka je danas predala listu za izbor 37 odbornika u Skupštini opštine Tutin i nastupiće takođe pod rednim brojem 4. Nosilal liste u Tutinu je Salih Hot.

Sinoć je predata i proglašena lista za lokalne izbore SDA Sandžaka u Sjenici. SDA će u Sjenici nastupiti pod rednim brojem šest, a nosilac liste je poznati sportista i sportski radnik, inžinjer tekstila Mirsad Hodžić.

Republička izborna komisija (RIK) je za učešće na parlamentarnim izborima, po rednim brojem 11, proglasila sinoć bošnjačku manjinsku listu “Lista SDA Sandžaka – Dr. Sulejman Ugljanin”.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: