25 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Srbija

Sead ef. Nasufović reizabran za Reisu-l-ulemu IZ-e Srbije

Na sjednici Vrhovnog Sabora Islamske zajednice Srbije, održanoj danas u Beogradu, za vrhovnog poglavara Islamske zajednice Srbije izabran je dosadašnji reisu-l-ulema, akademik dr Sead ef. Nasufović.

Kako je saopšteno ovim (re)izborom, Sead ef. Nasufović, započinje drugi mandat na mjestu reisu-l-uleme Islamske zajednice Srbije.
Muhamed ef. Jusufspahić, predsjednik Vrhovnog Sabora Islamske zajednice Srbije je u telefonskom razgovoru čestitao Seadu ef. Nasufoviću na izboru za mesto reisu-l-uleme, poželeo mu sreću i uspjeh, te mu poručio da nastavi rad na ispunjenju zadataka koje je imao u prvom mandatu, a koji nisu završeni, između ostalog i zbog pandemije Covid-19.
“Prije svega, planovi na poboljšanju institucija Islamske zajednice Srbije kao i rad za dobrobit svih muslimana Srbije”, objavljeno je na sajtu rijaset.rs.

Podsjetimo, Nasufović je u julu 2016. godine na mjestu Reisu-l-uleme naslijedio dotadašnjeg poglavara IZ-e Srbije Adema Zilkića.

Aktuelni sandžački muftija Senad ef. Halitović bio je jedan od kandidat za reisu-l-ulemu Islamske zajednice Srbije (IZS). On je bio delegiran od strane Mešihata IZ-e Sandžaka, Sabor Mešihata IZ-e Sandžaka i članova Vrhovnog Sabora IZ-e Srbije iz Sandžaka.

Predsjednik Vrhovnog Sabora Islamske zajednice Srbije, muftija Muhamed ef. Jusufspahić, je 30. maja ove godine pokrenuo proceduru za izbor reisu-l-uleme i zamjenika reisu-l-uleme Islamske zajednice Srbije.

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: