24 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Sandžak

Selma Kučević traži izvinjenje ministrice Atanasković

Narodna poslanica SDA Sandžaka Selma Kučević danas je za govornicom Skupštine Srbije zatražla da se ministrica privrede Anđelka Atanasković izvini građanima Sandžaka zbog svojih izjava.

„Građani Sandžaka uredno plaćaju sve poreze, doprinose, takse, PDV i sve ostale obaveze u skladu sa zakonom i na osnovu toga imaju svoja prava koja se ne mogu uslovljavati, niti bilo čim ograničavati”, upozorila je Kučević.

Poslanica je naglasila da su građani Sandžaka apsolutno slobodni, pa kada je riječ i o metodi imunizacije, oni koriste svoje pravo da brinu o svom zdravlju i da sami lično biraju način i metode imunizacije.

“Ako žele vakcinu oni su apsolutno slobodni da je prime, a ukoliko žele prirodnu imunizaciju mi ćemo ih u tome podržati zato što smo i sami se zalažemo za prirodnu imunizaciju”, kazala je Kučević.

Kako je dodala, to se odnosi i na medicinske radnike koji imaju obrazovanje i svoje stručno znanje na osnovu kojeg će donositi odluke o sopstvenoj imunizaciji i imaju pravo da sami, kazala je, bez uslovljavanja odlučuju o sebi.

Ona je pozvala ministarku Atanasković da obiđe gradove Sandžaka što prije kako bi problemi, kako je naznačila, elektroenergetske i vodoprivredne mreže dobili svoj epilog i da bi građanima omogućili osnovne uslove za život, rad i razvoj grana privrede koje su, dodala je, od egzistencijalnog značaja za sandžački kraj.

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: