19 Aprila, 2024
Aktuelno Politika Tutin

Skupština opštine Tutin izglasala budžet za 2021. godinu

U Tutinu je održana peta redovna sjednica Skupštine na kojoj je izglasan budžet za 2021. godinu. Rasprava po ovoj tački je trajala puna tri ipo sata, a odbornici Stranke pravde i pomirenja (SPP) su imali mnogo pitanja i konstatacija koja su izlazila iz okvira dnevnog reda.

Na posljednjoj sjednici skupštinskog zasijedanja u Tutinu, usvojen je budžet za 2021. kalendarsku godinu. On je projektovan na milijardu  i 350 miliona dinara.
Za kapitalne projekte planirano je oko 300 miliona dinara, u okviru kojih je 50 miliona dinara izdvojeno za vodosnabdjevanje u gradu i 50 miliona dinara na seoskim područijima.
Za rekonstrukciju gradskog trga planirano je oko 35 miliona dinara, a za sportsku infrastrukturu te razvoj omladine i sporta oko 40 miliona.
Za kulturne manifestacije i informisanje je planirano oko 50 miliona dinara, zavidna sredstva su izdvojena i za rasvjetu i niskonaponsku mrežu.
Od direktora JKPS “Gradac” Erdžana Bahtijarević, odbornici SPP-a su tražili dokaz da je voda ispravna za piće te objašnjenje zašto veliki broj građana ide da vodu uzima s česama prema Mehovom  krša, na šta je direktor odgovorio:

“Iskreno i relano, i meni je to neobjašnjivo, hajde da jednom zauvijek riješimo tu dlemu, odgovorno tvrdim da kad god voda nije za piće adekvatno i odmah obavijestim televiziju i sve javne mreže dostavljajući informaciju da ta voda tad nije za piće” objasnio je on.

Predstavljajući budžet za 20121. godinu predsjednik opštine Tutin, Salih Hot istakao je da ništa nije idealno pa ni budžet.

“Imajući u vidu na opterećenost s bolešću koja je idalje prisutna, možemo konstantovati da se ovaj budžet može realizovati u onom obliku kojem je prikazan.  Mnogo je kapitalnih projekata iz kojih kao najbitniji izdvajam vodosnabdjevanje kako na gradskom, tako i na seoskom području. Sredstva su povećana i za kulturu, omladinu i sport što smatram opravdanim jer mladi su naši najjači ambasadori. Takođe, veća sredstva su predviđena i saocilanu pomoć. ” istako je Hot

Rasprava o budžetu za 2021. godinu je trajala puna tri sata a često je izlazila iz okvira dnevnog reda. Odbornici Stranke pravde i pomirernja (SPP) su imali mnogo pitanja iz različitih svera ali je skupštinska rasprava ušla u miran i tolerantan tok po usvajanju budžeta.
Na dnevnom redu je bilo 9 tačaka, a predsjednica Skupštine, Fazila Ferizović-Berović se zahvalila odbornicima na saradnji i čestitala im predstojeću Novu godinu.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: