25 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Sport

SPF: FK Novi Pazar da prestane sa mobingom nad igračima

Povodom posljednjih događanja u FK Novi Pazar, Sindikat profesionalnih fudbalera(SPF) “Nezavisnost” izrazio je danas veliku zabrinutost zbog četvorice igrača koji su izloženi diskriminaciji, mobingu i šikaniranju od strane FK Novi Pazar.

Kako su naveli u saopštenju, dana 23.09.2020. godine, FK Novi Pazar je saopštio četvorici igrača da neće više trenirati sa prvim timom zbog toga što su, kako navode, “odbili da odu na pozajmice”, preteći im da će se vrlo brzo susresti sa velikim iskušenjima.

“FK Novi Pazar uskratio je igračima i medicinsku negu, činjenicom da na njihovim treninzima nema lekara kao i činjenicom da ne rade sa trenerom koji ima adekvatnu PRO licencu”, navodi se i dodaje da su na najgrublji mogući način prekršili radna prava igrača i ugovorne obaveze.

Dalje ističu da je SPF Nezavisnost pokušao mirnim putem da reši sva sporna pitanja, i to putem dopisa koji je poslat na adresu FK Novi Pazar.

“Na naše iznenađenje, dobili smo odgovor kojim FK Novi Pazar potvrđuje da su igrači sklonjeni iz tima zbog toga što su odbili da odu na pozajmice”, naglašavaju u svom dopisu.

SPF ističe da je FK Novi Pazar, ne tako davno, postao klub o kome je negativno izveštavao čitav svet zbog fizičkog napada na igrača Žarka Udovičića, kada mu je u svlačionici kluba prislonjen pištolj na glavu.

“Nije nam jasno zašto rukovodstvo FK Novi Pazar ponovo izlaže klub i grad sramoti, kada svi znamo da je grad Novi Pazar mesto u kome žive sjajni ljudi, veliki zaljubljenici u sve sportove i navijači koji obožavaju svoj grad i FK Novi Pazar”, kažu u svom obraćanju javnosti.

Zbog svega navedenog, SPF je javno pozvao rukovodstvo FK Novi Pazar da odmah i bez odlaganja vrate četvoricu igrača u normalan trenažni proces, da prestanu da krše ugovorne obaveze, da ih, kako kažu, diskriminišu, mobinguju i šikaniraju.

Iz ovog udruženja su zaprijetili i da će u slučaju neispunjenja obavezujućih uslova preduzeti i konkretne korake.

“SPF Nezavisnost pokrenuće sve legalne postupke u cilju zaštite igrača, a obavijestićemo sve relevantne međunarodne sportske organizacije o dešavanjima u FK Novi Pazar”, zaključuje se u saopštenju.

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: