Aktuelno Društvo Regija Srbija

Srbija oslobodila trojicu kosovskih policajaca

Oslobođena su trojica kosovskih policajaca koje su srpske snage uhapsile 14. juna u pograničnom području na sjeveru Kosova, prenosi Anadolija.

Prvi sekretar Kancelarije za vezu Kosova u Beogradu Fatmir Haxholli potvrdio je na Facebooku rečima “napokon” i fotografijom na kojoj je on sa trojicom kosovskih policajaca.

Kosovski policajci nakon puštanja na slobodu
“Napokon! “”, napisao je Fatmir Haxholli – sekretar Kosovske kancelarije za vezu u Beogradu

Predhodno je najavio da Rifat Zeka, Beqir Sefa i Mustafa Shemi danas izlaze pred Sud u Kraljevu, koji im je predhodno bio odredio 30 dana pritvora.

Premijer Kosova Albin Kurti je na Twiteru takođe potvrdio da tri kosovska policajca oslobođena.

“Iako smo radosni što se vraćaju svojim porodicama, ova otmica predstavlja ozbiljno kršenje ljudskih prava i mora biti ukorena. Srpska agresija mora da odgovara”, napisao je Kurti.

Vlada Kosova je tvrdila da su kosovski policajci oteti dok su bili na dužnosti patroliranja uz granicu na sjeveru Kosova, dok je zvanični Beograd tvrdio da su uhapšeni na teritoriji Srbije.

SAD I EU tražile su hitno i bezuslovno oslobađanje trojice kosovskih policajaca.

Viši sud u Kraljevu ukinuo pritvor optuženim plicajcima Kosova

Viši sud u Kraljevu je danas saopštio da je nakon što je sproveden prethodni postupak i podignuta optužnica od strane Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu protiv osumnjičenih lica B.S., R.Z. i Š.M. zbog po jednog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz čl. 348. st. 4. u vezi st. 2 u vezi st. 1 Krivičnog zakonika.

“Vanpretresno vijeće Višeg suda u Kraljevu potvrdilo je optužnicu protiv navedenih okrivljenih i donijelo rešenje kojim je okrivljenima ukinut pritvor”, navedeno je u saopštenju.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: