29 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Regija

Veće količine oružja, eksplozivnih naprava i municije pronađena u Zvečanu (FOTO)

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja (Xhelal Svecla) iznio je danas detalje o zaplijeni veće količine oružja, eksplozivnih naprava i municije u Zvečanu i izjavio je da će od Vlade Kosova tražiti da proglasi terorističkimm organizacijama, „Civilnu odbranu“ i „Severnu brigadu“.

On je na konferenciji za medije u Prštini rekao da je automobil beogradskih registarskih oznaka u kome su bile veće količine oružja, eksplozivnih naprava i municije, u vlasništvu Željeznica Srbije.

Svečlja je istakao da neće dozvoliti nestabilnost na sjeveru, objavio je RTK.

„Narednih dana tražiću od Vlade Kosova da se organizacije „Civilna odbrana“ i Severna brigada“ proglase terorističkim organizacijama.Ozbiljnim radom kosovske policije i Informativne agncije Kosova izbegnut je teroristički napad na Kosovo. Na oko 100 metara od opštine Zvečan identifikovan je automobil beogradskih registarskih oznaka, u kojem su otkrivene veće količine oružja, eksplozivnih naprava i razne municije, uključujući minobacače, granate, automatsko oružje, granate, uniforme i vojna torba“, naveo je ministar unutršnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja.

On je istakao da je pronađeno oružje i municija bilo namjejeno za vršenje terorističkih napada na građane i institucije Kosova.

“Sve ovo je još jedan dokaz da predsjednik Srbije preko ovih grupa pokušava da destabilizuje našu zemlju”, rekao je on.

Automobil u kome je pronađen arsenal oružja i opreme je identifikovan kao dio javnog preduzeća u Srbiji.

„Ovo vozilo je identifikovano kao vlasništvo javnog državnog preduzeća Srbije. Tačnije, akcionarsko društvo željeznica Srbije. Iz svega ovoga više je nego jasno ko stoji iza napada u našoj zemlji”, rekao je on.

Svečlja je podsjetio i napade koji su izvršeni na Kosovsku policiju, KFOR, Euleks.

„Od poslije rata, Republika Kosovo nastavila da se suočava sa agresijom zvaničnog Beograda. Posebno u posljednje vrijeme intenzivirani su teroristički napadi na Kosovsku policiju, njihove automobile, policijske stanice, napadi na pripadnike KFOR-a, Euleksa i novinare, sve do brutalnosti nad našim građanima na sjeveru zemlje“, rekao je ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja.

Izvor i foto: RTK2

Povezane vijesti

%d bloggers like this: