24 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Nauka i tehnologija Srbija

Srbija: Završi ispit za osnovce 23., 24. i 25. juna, polaže više od 68 hiljada učenika

Ružić je naveo podatak da će završni ispit polagati više od 68.000 učenika, istakavši da je zajednički cilj da on bude organizovan na najbolji mogući način.

“Ne sme da nam se desi ni jedna greška i ne sme biti propusta koji će na bilo koji način ugroziti čitav proces a za koji je odgovoran ljudski faktor”, upozorio je prvi potpredsednik Vlade i najavio drastične kazne za eventualne propuste u organizaciji i sprovođenju završnog ispita.

On je predočio da su stvoreni svi preduslovda završni ispit protekne na najbolji mogući način, pri čemu je izrazio uverenje da na ovogodišnjem završnom ispitu neće doći do nepravilnosti.

U pripremi i organizaciji završnog ispita, pored Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i nastavnika u školama, učestvuju i Kabinet predsednice Vlade, Kancelarija za IT i eUpravu, Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, Zavod za unapređivanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, Ministarstvo unutrašnjih poslova, JP „Pošte Srbije“, Fakultet organizacionih nauka (testmaster), Eonsistem, esDnevnik, Ministarstvo zdravlja i Privredna komora Srbije.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: