Aktuelno Društvo Srbija

Srpski filantropski forum i Svetionik sakupili skoro 40.000 eura za pomoć Turskoj i Siriji

Srpski filantropski forum, zajedno sa udruženjem Svetionik iz Novog Pazara, pokrenuo je akciju solidarnosti sa stradalim građanima Turske i Sirije u kojoj je do sada prikupljeno blizu 40 hiljada eura.

Više od 120 pojedinaca i kompanija je doniralo skoro polovinu planirane sume koja iznosi 10.000.000 dinara, a najviše je donirala Eliksir Fondacija koja je obezbjedila 30.000 eura za pomoć žrtvama zemljotresa.

Privredna komora Srbije je pozvala kompanije da se uključe u ovu humanitarnu akciju, kao što je i prije dve godine kada su prikupljana sredstva za zemljotres u Hrvatskoj, a potom i za pomoć narodu Ukrajine.

Sredstva će biti iskorišćena za obezbjeđivanje hrane, vode, lijekova, kao i skloništa i privremenog smeštaja, a posebno za podršku najmlađima i najugroženijima, saopšteno je iz Svetionika.

Pozvali su sve humane građane da doniraju preko računa Srpskog filantropskog foruma 340-11016593-88 ili putem platforme za zajednično finansiranje Donacije.rs.

Zainteresovani građani mogu i da realizuju donacije u robi preko diplomatskih predstavništava Turske i Sirije u Beogradu.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: