Aktuelno Društvo Novi Pazar Politika

SSP u Novom Pazaru traži od gradskih čelnika urgentno rješavanje ekološkog problema u mjestu Požežina

Predsjednik Gradskog odbora Stranka slobode i pravde (SSP) za Novi Pazar, Benjamin Birđozlić izjavio je da su problemi zagađene životne sredine u Novom Pazaru već vakodnevnica, a građane je sada posebno počelo da brine i stanje rječnih korita u gradu koja se pune svakakvim otpadom, naročito na obe strane korita rijeke Raške u mjestu Požežina.

Benjamin Birđozlić, foto: SSP Novi Pazar

“Vlast, koja je izabrana i plaćena da ovakve probleme rješava, ne samo da to ne čini, nego i doprinosi pogoršanju. Zbog trajnog nemara vlasti korito rijeke je postalo nestabilno i urušeno na pojedinim mjestima, a mještanima Požežine preti eskalacija zagađenja i posledično ugrožavanje zdravlja, bezbjednosti i samih života ljudi”, naveo je Biržozlić.

Kako je ocjenio u ismenoj izavi za medije “da ironija bude veća, ključna neodgovornost je Javnog preduzeća „Srbijavode“ i Ministarstva za zaštitu životne sredine, a čija je ministarka Irena Vujović proglašena počasnim građaninom upravo grada Novog Pazara”.

Foto: SSP Novi Pazar

Prema njegovim riječima njihove nadležnosti su istovremeno preventivne i reparacione u pogledu problema koji se odnose na životnu sredinu, a u ovom slučaju ekološki problemi mještana Požežine su već dugo vremena zapostavljeni.

Istakao je da su Stranci slobode i pravde javili mještani Požežine.

“Prilikom današnje posjete, kada smo otišli da se u sve ovo uvjerimo, kazali su nam da ih već dugo niko ne obilazi, problem se uvećava i prijeti ekocid, te u njihovo ime zahtjevamo od gradskih čelnika urgentno rješavanje ovog problema”, poručio je Birđozlić.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: