Aktuelno Društvo Sandžak

Svetionik i ove godine sprovodi kampanju “Doniraj stipendiju” za studente i srednjoškolce

Udruženje “Svetionik” iz Novog Pazara i ove godine pokreće kampanju “Doniraj stipendiju”, sa željom da se podrže učenici i studenti tokom školovanja, a kojima je potreban ovaj vid podrške.

Stipendije su namjenjene učenicima i studentima koj :su bez jednog ili oba roditelja, dolaze iz socijalno ugroženih porodica i-imaju visok prosjek ocjena na studijama.

“Učenici i studenti dobijaju podršku u vidu stipendije koja iznosi 50 eura mjesečno u periodu od 10 mjeseci, što je ukupno 500 eura. Pored finansijske podrške, stipendisti dobijaju i podršku u vidu neformalnog obrazovanja, gdje za njih organizujemo niz radionica i aktivnosti u želji da se dâ doprinos njihovom ličnom razvoju (javni nastup, pisanje cv-ja, mentalno zdravlje, preduzetništvo, kako pronaći posao i sl)”, saopštili su iz Svetionika.

Poziv je upućen i svim građanima i kompanijama da se priključe akciji, u skladu sa svojim mogućnostima.

Donacije je moguće obaviti na sajtu donacije.rs ili svetionik.rs; putem PayPala na mail svetionik@hotmail.rs; uplatom na tekući račun  155-33854-07 (naglasiti za stipendiju); na devizni račun IBAN:/RS35 1550 0000 0006 3918 25, SWIFT: CABARS22, Podaci Banke: HALKBANK A.D. BEOGRAD, Milutina Milankovica 9a, RS-11070 Novi Beograd. Primalac: NEVLADINA ORGANIZACIJA SVETIONIK, Šabana Koce 11, RS-36300 N.Pazar; putem mBankinga, koristeći mobilni telefon, na račun 155-33854-07 (naglasiti za stipendiju);  i lično u prostorijama Udruženja Svetionik ili na štandu koji se nalazi na šetalištu u Novom Pazaru i Tutinu. 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: