Aktuelno Srbija Turska

Svi turisti iz Srbije bezbjedni na turskom primorju

Ministrica turizma i telekomunikacija Srbije Tatjana Matić saopštila je kasno sinoć da su svi turisti iz Srbije koji se nalaze u turskim letovalištima zbrinuti, kao i da je u kontaktu sa ministrom turizma Turske u slučaju da je potrebno dodatno angažovanje srbijanskih i turskih vlasti.

Matić je istakla da su sve agencije u kontaktu sa turskim partnerima i putnicima obezbjeđuju zamjenski smještaj u slučaju potrebe, saopšteno je iz Ministarstva turizma i telekomunikacija, prenosi beogradski list “Blic”.

Tokom proteklih dana u regiji Antalija, Marmaris, Mugla, Bodrum, Alanja, Ičmeler i Side zabeležen je 41 požar, navodi se u saopštenju.

Hotel Titanik i hotel Uzo su najbliže regiji požara, na svega oko pola kilometra, pa su gosti hotela evakuisani.

Prema informacijama iz agencije 1A, turisti iz Srbije koji su bili smješteni u nekoliko soba u pomenutim hotelima prebačeni su u hotel Ksandru u blizini, ali već danas su se vratili u smještaj, dodaju iz Ministarstva.

Agencija Fibula broji oko 300 putnika u regiji Side, kojima je ponudila drugi smeštaj.

Jedan broj putnika je prihvatio premještaj, dok drugi nisu.

Što se tiče regije Ičmeler, nema opasnosti od požara koji bi mogao da ugrozi hotele, a samim tim i turiste, navodi se u saopštenju.

U Bodrumu i Marmarisu, prema informacijama agencije Odeon, 10 porodica je evakuisano, jer u hotelima nema vode i struje, s obzirom na to da su lokacijski blizu zone požara, navode iz Ministarstva turizma.

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: