26 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Sandžak Srbija

Tepić: Sandžak zreo za promjene iz korjena, ovo su izbori “za i protiv Vučića”

Nosilac liste “Ujedinjeni za pobedu Srbije” i potpredsjednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić izjavila je danas u Novom Pazaru da će predstojeći izbori biti “za i protiv Vučića” i da neće sarađivati sa tri najveće bošnjačke partije.

Ona je zajedno sa predsjedniko SSP-a Draganom Đilasom i predstavnicima te stranke u Novom Pazaru razgovarala sa građanima Novog Pazara i u obraćanju novinarima predstavila program te kolicije u četiri tačke i poručila da je prioritet prioriteta, što se tiče Novog Pazara i Sandžaka, zaustavljanje odlaska velikog broja mladih ljudi.

Poručila je građanima Sandžaka da je “zreo za promjene iz korjena”.

“Svi ovdje znaju kako žive, ko je vlasnik polovine grada, svi ovdje znaju kome je sve bolje, a kome sve gore”, rekla je Tepić i naglasila da će se povući iz politike ukoliko ne uspiju da ostvare u vlasti ono što su sada ponudili građanima.

Na pitanje da li će sarađivati sa bošnjačkim strankama iznijela je stav liste “Ujedinjeni za pobedu Srbije” da nema ni na koji način saradnje sa Srpskom naprednom strankom (SNS).

“Koliko imamo saznanja ovdje od naših saradnika iz Novog Pazara, Tutina i Sandžaka oni su, koliko znam, u direktnoj saradnji sa Srpskom naprednom strankom. S obzirom da nema koaliranja sa Srpskom naprednom strankom i da nema saradnje sa strankama današnjeg režima, ni direktno ni indirektno, to vam je odgovor”.

Tepić smatra da će na predstojećim izborima biti “dominantno glasanje za i protiv Vučića”.

“Ne znam da li iko zna program SNS-a? Ovih deset godina je toliko previše da i sami članovi SNS-a uviđaju razmjere prevare partije i bratije da je svima dogorjelo. Sve će više da se krade”, kazala je ona i pozvala novinare da “usmjere oči na lokalne budžete” kako bi uvidjeli da se, sada u nekoliko mjeseci i finišu kampanje, kako je podvukla, mnogo više krade nego nekoliko godina unazad.

Prema njenim riječima iz Sandžaka je veliki odliv stanovništva, pogotov mladih.

“Prioritet svih prioriteta što se tiče Sandžaka je da zaustavimo tu ekonomsku migraciju gdje mladi ljudi, trbuhom za kruhom, odlaze u jednom pravcu. Ulaganje u domaću privredu i pomoć domaćim, ne samo stranim privrednicima, kao i sve one mjere koje predlažemo su način da to zaustavimo. Moramo promijeniti politiku u odnosu na mlade i obrazovane ljude”, poručila je.

Pojašnjavajući šta podrazumjeva lustracija koju, kao jedan od rijetkih političara to najavljuje, rekla je da to znači da oni koji su se ogriješili o moral, ljude, svoje okruženje i zakon da ne mogu više nikada da obavljaju te funkcije i da se kandiduju.

“Oni s jedne strane treba da podnesu i krivičnu odgovornost. To podrazumjeva kazne, novčane i zatvorske. Lustracija je da oni koji su se ogiješili o etiku, ljude, onom što im je povjereno u ime države da čuvaju, a oni su to zloupotrebili, da ne mogu nikada više biti birani. Lustracija se odnosi na sve sektore kojima je država osnivač. To je i pravosuđe i mediji čiji je država osnivač, recimo RTS, pa će onda i neko uredništvo morati da odgovara i za neinformisanje, jer i nečinjenje krivično djelo ako ste dužni da to činite, kao tužilaštvo”, predočila je Tepić i dodala da nije problematično samo pogrešno postupanje već su za nepostupanje, pored tužilaštva, odgovorna i javna preduzeća, ustanove, prosvjeta, zdravstvo, energetika, sve gdje je država osnivač.

Stranke slobode i pravde (SSP) od skora ima i odbor u Novom Pazaru, a njen predstavnik je Benjamin Birđozlić.

Lista “Ujedinjeni za pobedu Srbije” nastupa na parlamentarnim izborima pod rednim brojem “5”, kandidat liste za predsjednika Srbije je Zdravko Ponoš.

 

 

 

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: