25 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Sandžak Srbija Tutin

Tutin i još pet opština odoljevaju koroni

U Srbiji šet mjesta još odoljeva korona virusu i u njima nije zabilježena nijedna zaražena osoba, a tajna, prema riječima nadležnih u tim opštinama, verovatno leži u strogom pridržavanju mera i disciplini građana.

Pored Tutina, Bujanovca i Preševa koji nemaju registrovanih slučajeva oboljevanja, koroni još uvijek odoljevanju u Kniću, Bečeju i Kosjeriću.

Kako prenosi Telegraf, u svim tim opštinama navode da se strogo poštuju mjere koje je dalo Ministarstvo zdravlja, ali i da u tim mjestima izgleda žive izuzetno disciplinovani građani, koji ili uopšte ne krše mjere samoizolacije, ni zabranu kretanja, ili je ona na minimumu.

U Tutinu su uzeti brisevi zdravstvenih radnika koji rade u Kovid bolnici i Hitnoj službi. U Epidemiološkoj službi su testirana četiri ljekara, koji su prethodno bili u samoizolaciji, i svi rezultati su negativni. Za dva uzorka čekaju se rezultati.

Ljekari u Tutinu od početka ove nedjelje mogu da uzimaju briseve osobama za koje se bude sumnjalo da su pozitivne na korona virus. Kako navode u Tutinu, sve rade po preporukama Ministarstva zdravlja.

Tutin je u blizini žarišta, Novog Pazara, kom nije uspjelo da bude kovid negativan.

Izvor: Večernje novosti/Telegraf

Povezane vijesti

%d bloggers like this: