19 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Tutin

Tutin: U novoj džamiji naselja Lukavica klanjan prvi džuma namaz

U tutinskom naselju Lukavica izgrađena je nova džamija koju je uvakufila porodica Ćatović. U ovoj džamiji klanjan je prvi džuma namaz, a hutbu prisutnim vjernicima održao je muftija sandžački Rijaseta Islamske zajednice Srbije Senad ef. Halitović.

Vakifi, porodica Ćatović obrativši se džematlijama istakli su zadovoljstvo što su kako su rekli u ovo vrijeme podjela uspjeli da do kraja kontrolišu i ispune njijet. ” Zahvalnost pripada Allahu, pa ljudima koji su i tajno i javno pomagali izgradnju ove prelijepe džamije. Srce mi je puno kao i ljudima koji danas ovaj dan upotpunili”, rekao je Hako Ćatović, vakif

Prvu hudbu u novotvorenoj džamiji, vjernici su imali priliku slušati od sandžačkog muftije, Senada Halitovića, on je tom prilikom između ostalog rekao: ” Ovo je još jedna Allahova kuća u kojoj će se ljudi poučavati našoj lijepoj vjeri, želja mi je da safovi uvijek budu puni ko što su srca džematlijama danas” naglasio je on.

U ovoj će džamiji pored obavljanja svih 5 namaza imam, hafiz Abdurahman Grahovac organizovati i školu Kur’ana  i mektebsku nastavu koja počinje 19. januara.

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: