Aktuelno Društvo Tutin

Tutin: Završena izgradnja montažnih kuća za povratnike iz inostranstva

Ovih dana privode se kraju završni radovi na devet montažnih kuća koje se u Tutinu izgrađuju za povratnike iz inostranstva po osnovu sporazuma o readmisiji. Ovaj projekat finasirali su delagacije Evropske unije u Srbiji preko NVO HELP i opština Tutin.

Opštinska povjerenica za raseljena lica, Emira Batilović istakla je da se ovih dana finiširaju radovi na izgradnju ovih kuća.

“Riječ je o osam montažnih kuća, još jedna se kuća gradi u selu Raduhovce, nadomak Tutina, što znači da se ukupno devet kuća radi ovim projektom koji relizujemo u saradnji sa NVO HELP. a donator sredstava  je delagacije Evropske unije u Srbiji i Opština Tutin. Izbor korisnika, javni poziv i sva neophodna dokumentacija bila je završena još 2019. godine, što znači da su kuće odavno trebale biti završne, ali je korona učinila svoje”, izjavila je Batilović.

Veliki doprinost ovom projektu dala je Opština Tutin dodjeljući placeve, izgrađujući elekto mrežu, priključke za struju, bunar za vodu, te dajući učešće od 1.300 eura za svaku kuću koja se gradi.

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: