5 Oktobra, 2023
Aktuelno Društvo Politika Sandžak Srbija

Tužilaštvo u Novom Pazaru pozvalo sagovornike iz dokumentarnog filma N1 „Poslednja počast“ u vezi pogibije vojnika na Pešteru

Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru pozvalo je dvojicu sagovornika iz dokumentarca „Poslednja počast“, autorke Maje Nikolić, koji govori o pogibiji starijeg vodnika prve klase Dejana Stojkovića na Pešteru, da daju iskaz u svojstvu građana o svojim saznanjima, saznaje N1.

Pozive su dobili predsjednik Vojnog sindikata Novica Antić, kao i advokat Nikola Lakić.

Pozvani su da se jave u četvrtak u Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru.

„Kao neko ko se čitavu vojnu karijeru borio sa kriminalom i vojsci, kao sindikalista i legalista koji poštuje instituciju javnog tužioca, naravno da ću se odazvati pozivu VJT u Novom Pazaru. Nažalost, zbog ranije preuzetih obaveza, spriječen sam da se odazovem u zakazanom terminu, o čemu sam obavijestio VJT u Novom Pazaru, ali u prvom sljedećem sigurno hoću. Nadam se da će saznanja sa kojima raspolažem u vezi pogibije mog kolege i jednog od prvih članova VSS Dejana Stojkovića, biti od koristi postupajućem tužiocu, jer ovaj predmet stoji u mjestu evo već godinu dana i da ću mu pomoći da konačno procesuira odgovorne za Dejanovu smrt“, rekao je za N1 predsjednik Vojnog sindikata Novica Antić.

Advokat Nikola Lakić je potvrdio da je dobio poziv za saslušanje.

„Odazvaću se pozivu Višeg javnog tužilaštva u Novom Pazaru, ne zato što poštujem tu instituciju koja radi pod pritiskom vrha vlasti, već što želim da se razjasne sve okolnosti u vezi s pogibijom Dejana Stojkovića i da neko konačno snosi odgovornost za pogibiju podoficira Vojske Srbije Dejana Stojkovića. Tužilaštvo saslušava mene i, prema mojim saznanjima, i Novicu Antića, umjesto da saslušava one koji su odgovorni za pogibiju Dejana Stojkovića. Tužilastvo saslušava sagovornike iz dokumentarnog filma ‘Poslednja počast’ u vezi onoga što su iznijeli u javnost. Ako tužilaštvo do sada nije imalo te informacije onda je nesposobno, ako je imalo te informacije koje smo mi javno saopštili onda ovim pozivom pokazuje da radi pod pritiskom vrha vlasti koji želi da zataška cijelio slučaj. Tužilaštvo, također, želi ovim da zastraši i sva ostala lica u postupku, ali i da utiče na sve ostale građane da ne smiju javno da iznose informacije koje imaju o raznim nepravilnostima i nepočinstvima vlasti“, ocjenio je Lakić za N1.

Podsjetimo, Više tužilaštvo u Novom Pazaru pokrenulo je predistražni postupak ispitujući okolnosti pod kojima je stariji vodnik prve klase Dejan Stojković, preminuo 24. juna tokom izvođenja vojne vježbe na Pešterskoj visoravni.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: