Aktuelno Društvo Globus Zanimljivosti Zdravlje Život

Tviter neće ukloniti snimke na kojima Tramp sugeriše upotrebu dezinficijensa

Twitter je objavio da video snimke na kojima američki predsednik Donald Tramp sugeriše da bi se protiv koronavirusa možda moglo boriti ubrizgavanjem dezinficijensa obolelima, ne krše politiku te društvene mreže u pogledu dezinformacija o COVID-19

Portparol kompanije Twitter je agenciji Reuters odgovorio kako izjavu američkog predsednika smatraju željom za pronalaskom leka za COVID-19, a ne doslovnim pozivom ljudima da ubrizgavaju sebi dezinficijens.

Twitter je ranije objavio da mu je prioritet uklanjanje dezinformacija o COVID-19 koje bi mogle naneti štetu, ali da neće reagovati na svaku objavu koja sadrži nepotpune ili sporne informacije o toj bolesti.

Društvena mreža je u svom pravilniku o dezinformacijama utvrdila da je proširila definiciju štete na sve što se protivi uputstvima zdravstvenih autoriteta.

Tramp je na konferenciji u Beloj kući rekao da bi bilo „zanimljivo“ proveriti može li dezinficijens ubiti virus u organizmu kao što ga ubija spolja.

„Vidim da dezinficijensi ubiju virus u minutu. U jednom minutu. Postoji li način da učinimo nešto tako, da ubrizgamo dezinficijens pacijentima, nešto poput čišćenja?“, rekao je Tramp i rekao da „dezinfekcioni sredstvo, kad dođe do pluća, to ima ogroman efekat“.

„Bilo bi zanimljivo to proveriti. Meni zvuči zanimljivo“, rekao je.

Lekari, zdravstveni stručnjaci i proizvođači sredstva za čišćenje su nakon te izjave pozvali ljude da ne piju i ne ubrizgavaju sredstva za čišćenje.

Tramp je onda rekao da je njegova izjava sarkazam, a Bela kuća objavila da su njegove reči izvučene iz konteksta i poručili ljudima ne čine ništa bez saveta lekara.

Izvor: 021

Foto: PrtSc http://asmedi.org/tviter-nece-ukloniti-snimke-na-kojima-tramp-sugerise-upotrebu-dezinficijensa/?utm_source=phplist490&utm_medium=email&utm_content=HTML&utm_campaign=ASMEDI+Newsletter%2C+27+April+2020

Povezane vijesti

%d bloggers like this: