26 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo

U Novom Pazaru danas jedan novozaraženi pacijent

Na današnji dan, 27. aprila 2020., za teritoriju Novog Pazara od novih 59 ispitanih uzoraka pozitivan je jedan novozaraženi pacijent na koronavirus, potvrđeno je iz Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ) u Novom Pazaru.

Od ovih uzoraka pozitivan je još jedan, ali je riječ o ponovljenom testu pacijenta kod kojeg je ranije utvrđeno prisustvo koronavirusa.

“Na današnji dan, 27.aprila, ukupno je potvrđeno prisustvo koronavirusa kod 82 osobe u Novom Pazaru”, saopšteno e iz gradske uprave Novog Pazara.

Privremena “Covid-19” bolnica u Medicinskoj školi “Dva heroja” u Novom Pazaru. (Foto: SNews)

Iz privremene Kovid bolnice, u kućnu izolaciju otpušteno je ukupno 19 pacijenata. Trenutno se je privrevremenoj Kovid bolnici, u Medicinskoj školi “Dva heroja”, nalazi 47 pacijenata.

Prema zvaničnim podacina u Srbiji je u posljednja 24 sata potvrđeno prisustvo kooronavirusa kod još 233 osobe, čime se ukupan broj zaraženih povećao na 8.275, a preminulo još šest lica.

U posljednja 24 sata testirane su 3.614 osoba, a da hospitalizovan je ukupno 2.701 pacijent. Na respiratoru se nalazi 85 pacijenata, od šest preminulih osoba, tri su bile muškog, a tri ženskog pola.

U Srbiji su do sada od infekcije koronavirusom preminule ukupno 162 osobe, a procenat smrtnosti iznosi 1,96 odsto, pri čemu su od svih preminulih 103 muškog, a 59 ženskog pola.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: