25 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Globus Srbija

U Beogradu održan skup podrške Palestini

Palestinska dijaspora u Srbiji održala je danas u centru Beograda protest u znak podrške palestinskom narodu u Jerusalimu, Gazi i cijeloj Palestini, na kojem se moglo čuti „Živela Palestina”, „Živela Srbija”, „Gazi je potreban naš glas” …

“Naša poruka jasna je i jednostava – ovdje smo da damo podršku našem narodu, da kažemo da želimo da živimo u miru, da imamo našu nezavisnu državu, Istočni Jerusalim kao glavni grad”, rekao je predstavnik palestinske dijaspore u Srbiji Sami Hajjjo.

Hajjjo smatra da bez Jerusalima ne može da bude države Palestine. Palestinaska dijaspora u Srbiji, kako je precizirao, broji oko 500 članova.

Učesnici skupa nosili su palestinske zastave i uzvikivali „Slobodna Palestina”, „Spasite Jerusalim”, „Spasite Gazu”, „Prestanite sa ubijanjem dece”.

Izrael je juče pojačao vazdušne napade na palestinski Pojas Gaze, ali su s druge strane projektili pogodili izraelske gradove drugi dan zaredom, u eskalaciji oružanog konflikta u kojem je stradalo najmanje preko 50 osoba u palestinskoj enklavi, a dvoje je poginulo u Izraelu.

Izvor::Tanjug/Beta

Foto: fb-Palestinska dijaspora u Srbiji

Povezane vijesti

%d bloggers like this: