25 Aprila, 2024
Aktuelno Art Kultura Tutin

U Domu kulture u Tutinu otvorena izložba pejzaža iz Mojstirsko-draških planina

U galerijskom prostoru Doma kulture u Tutinu je otvorena izložba slika Sefedina Fakovića na čijim slikama dominiraju živopisni pejzaži iz Mojstirsko-draških planina, jedinstvenog rezervata prirode u Srbiji.

Poslije izložbe slika mlade umjetnice Zlate Okanović, galerijski prostor Doma kulture sada krase slike Sefedina Fakovića.

Ovu izložbu je otvorio poznati tutinski umjetnik i akademski Medžid Fakić.

On je kazao da Fakovića očekuje najbolja slikarska ostvaranje.

“Ovaj samouki slikar krenuo je skromno ali duhovito, on ima jedan zadatak da svoje impresije prenese ih na platnu i time prenese svjetlost i ljepotu predjela kojeg tako vješto slika, vodeći računa o tome šta je prvi, šta drugi, a šta perspektiva. Prema tome posmatraču ostaje samo da u tom prizoru uživa”, ocjenio je Fakić.

“Iako su motivi izložbe bili pejzaži, da ne bi bilo jednostrana, pokušao sam da uradim i nekoliko slika mrtve prirode. Ovoj ilzožbi veliki doprinost dao je i slikad Radomir Ašković iz Kragujevaca. Moram pirznati da je ova izložba obuhvatila sve, ali mi je posebno drag vuk koji je simbol Mojstirsko-draških planina” predočio je slikar Sefedin Feković.

On se slikarstvom bavi 5 godina i prošle godine je prodao čak 250 slika.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: