20 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar

U Novom Pazaru održan protest “Stop kovid propusnicama”

Na gradskom šetalištu u Novom Pazaru večeras je održano protestno okupljanje i šetnja ugostitelja iz ovog grada.

U organizaciji “Udruženja ugostitelja Sandžaka” (UGS) vlasnici i zaposleni u ugostiteljskim objektima, te njihovi gosti, okupili su se pod parolom “Stop kovid propusnicama”.

Kako su naveli okupljeni, cilj im je da mirnim putem izraze svoj neslaganje sa uvodjenjem kovid propusnicama koje, prema njihovim riječima, nisu rješenje za smanjenje zaraženih.

“U svim gradovima Srbije se okupljaju ugostitelji i njihovi radnici koji žele da pokažu da ovo uvodjenje mjera nema nikakvog smisla, osim što nam smanjuje ionako slab posao”, rekao je za Snews jedan od prisutnih vlasnika lokala iz pješačke zone.

Ugostitelji ističu da su oni od početka pandemije bili najviše na udaru sa uvodjenjem mjera, ali da se pokazalo da time uopšte nije postignut rezultat.

“Ovo je samo prvi protest, a o ostalim okupljanjima i akcijama ćemo obavjestiti javnost, jer vjerujemo da možemo u interesu svih nas i naših gostiju postići zacrtani cilj”, navode iz UGS-a.

Okupljeni ugostitelji su večeras organizovano napravili šetnju od popularne “Pečurke” do gradskog sebilja, a bilo je prisutno oko stotinak zainteresovanih.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: