19 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Priboj Prijepolje Putovanja Sandžak Sjenica

U sjevernom Sandžaku snijeg donio prve probleme

Na magistrali od Limske doline prema Zlatiboru vozila se kreću usporeno, pogotovu na usponima u Novoj Varoši, a snijeg koji od ranih večernjih časova pada u skoro celom Zlatiborskom okrugu, donio je nedaće vozačima u višim delovima ove oblasti, dok je u kanjonu Lima pokrenuo odrone.

Na višim predjelima Sjenice snijeg otežava normalno funkcionisanje, a sniježne padavine stvaraju dodatne probleme i mještanima u širem području gradskog jezgra.

Saobraćaj se otežano odvija i na magistrali od Bistrice ka Priboju, gdje se nekoliko kubika krupnog kamenja obrušilo i zatrpalo jednu stranu kolovozne trake u mestu Druglići.

Otežan je saobraćaj je na regionalnom putu Nova Varoš – Sjenica, u prvom redu na Suvom boru na Zlataru.

Putari podigli dežursto na treći stepen i sa tri kamiona čistača od mećave brane zlatiborsku magistralnu i regionalni put preko Zlatara.

“Umjesto prvog stepena, koji je na snazi, uveli smo treći stepen dežurstva sa pet kamiona čistača na punktovima u Novoj Varoši i Bela stena u Limskoj dolini. Trenutno su na magistrali i putu preko Zlatara angažovane tri posade”, kaže Dina Džinović, rukovodilac zimske službe užičkih „Puteva“ u Prijepolju.

Na magistrali je manje automobila, a i kamiona, od uobičajenog broja. Inače, prema najavi metereologa, koju imaju putari, sneg će vejati do zore, a padaće temperatura.

U ponedjeljak izjutra zabeleleli su se visovi Zlatara, Javora, Murtenice, preko dana se sneg hvatao i iznad 1.000 metara, a popodne je ledena kiša prešla u pahulje širom Starog Vlaha.

izvor/foto:PP media, Snews

Povezane vijesti

%d bloggers like this: