20 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Sport

UO FK Novi Pazar: Nećemo voditi navijače na gostovanja, na žalost i Vučić nas okrivio

Upravni odbor FK Novi Pazar održao je vanrednu sjednicu posvećenu dešavanjima na utakmici sa Partizanom, kao i reakcijama i događajima koji su usledili poslije toga, saopštio je danas sandžački superligaš.

Donijeto je više zaključaka u vezi ispravljanja nekih slabosti koje su uočene oko organizacije same utakmice, kako se ne bi ponovile u nastavku prvenstva”, navode na početku saopštenja.

Upravni odbor je upoznao javnost da FK Novi Pazar neće voditi svoje navijače na gostovanja tokom ove sezone, te da bi u ovakvim okolnostima to bi bilo, kako ocjenjuju, rizično i neodgovorno.

“Neko bi to mogao da shvati kao provokaciju, a mi ne želimo da dolivamo ulje na ionako užarenu situaciju, već da domaćinima olakšamo organizaciju same utakmice”, istakli su.

Novopazarski superligaš je sa sjednice uputio zahtjev za hitno održavanje Skupštine kluba, a najkasnije do 15.septembra, a u cilju izjašnjavanja o povjerenju aktuelnom Upravnom odboru.

“Članovi UO iz reda privrednika su bili iznenađeni reakcijama publike na utakmici sa Partizanom koja je, u više navrata, skandirala “Uprava napolje”. Nama koji dajemo svoj novac da bi klub uopšte postojao, skandiraju oni zbog čijeg “navijanja” je klub višestruko novčano kažnjavan i na druge načine sankcionisan”, poručuju iz Upravnog odbora.

Oni naglašavaju da pomažu klub zato što je on potreban ovom gradu, a da im, kako kažu, ne trebaju nikakve zahvalnice za to, a ponajmanje, ocjenjuju, javne uvrede koje su doživjeli.

Kako dodaju, poslije utakmice je uslijedila brutalna kampanja medija, političara i iz vlasti i iz opozicije u Srbiji protiv kluba. Oni žale i što predsjednik države, kako kažu, za nedeljna dešavanja krivicu uglavnom prebacio na Novi Pazar, pripisujući navijačima parole i skandiranja koja niko izgovorio nije.

“Ako već nemamo podršku navijača, ako je i šira javnost okrenuta protiv kluba, smatramo logičnim da se na Skupštini bira novo rukovodstvo koje će se uspešnije boriti sa izazivima koje očekuju klub u nastavku sezone, istakli su članovi UO FK Novi Pazar”, zaključili su u saopštenju.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: