26 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Srbija

Upao u program uživo na RTS-u, psovao “Srpsku fašističku državu” i pokazivao srednji prst

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu identifikovali su i priveli četrdesetšestogodišnjeg muškarca koji je danas uznemiravao i vrijeđao novinarku RTS-a, tokom uključenja u “Jutarnji program”, uputivši uvrede i na račun države Srbije, saopštio je MUP. Određeno mu je zadržavanje do 48 sati, a u tom roku biće priveden na saslušanje.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu određeno je zadržavanje do 48 sati V. J. (46) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo Povreda ugleda Srbije iz člana 173. Krivičnog zakonika.

On je prilikom uključenja reporterke RTS-a u “Jutarnji program” uleteo u kadar i prosuo tečnost iz limenke energetskog pića, a onda se okrenuo da ode.

Odmah potom se vratio u kadar, stao pored reporterke i pokazujući podignut srednji prst na obe ruke uvredljivo, sa psovkama govorio o Srbiji, nazivajući je i “fašističkom” državom.

Sve se to desilo u momentu kada je reporterka Olivera Prekovski izvještavala na temu radova koji se tiču uljepšvanja grada.

Kako navodi tužilaštvo, V. J. je državljanin Srbije koji živi u Nemačkoj i u roku od 48 sati biće priveden na saslušanje.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: