24 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Politika

Upravna inspekcija: Biševac nezakonito postavio Hasanovića i Kulundžića za pomoćnike gradonačelnika

Upravna inspekcija je rješenjem od 10. septembra 2022. godine ukazala da je izvršeno nezakonito postavljenje za pomoćnika gradonačelnika Novog Pazara, Nihada Hasanovića i Dejana Kulundžića. Kako je navedeno u rješenju od 18. decembra iste godine, upravni inspektor Milan Stošić je gradonačelniku Novog Pazara, Nihadu Biševcu predložio da izvrši postavljenje pomoćnika gradonačelnika u skladu sa Zakonom o zaposlenima u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave, rješenjima na stalnom radu, do trajanja mandata gradonačelnika kao izabranog lica ili da istima donese rješenje o razrješenju sa funkcije.

U istom aktu se navodi da je 8. septembra izvršen neposredni kontrolni inspekcijski nadzor u Gradskoj upravi Novog Pazara i da je zapisnikom “načelniku Gradske uprave predloženo izvršenje određenih mjera za otklanjanje utvrđenih nepravilnosti i nezakonitosti”.

“Između ostalog, predložena je mjera ‘da uskladi radnopravni status za pomoćnike gradonačelnika Hasanović Nihada u Kulundžić Dejana sa Zakonom’ za koje je nadzorom utvrđeno da su postavljeni rješenjem od 10. septembra 2020. godine sa jednom trećinom od punog radnog vremena, na mjesto pomoćnika gradonačelnika Novog Pazara”, piše u dokumentu Upravne iinspekcije.

Do dana vršenja kontrolnog inspekcijskog nadzora od strane gradonačelnika Novog Pazara nije dobijena povratna informacija o izvršenju naložene mjere, iako je načelnik Gradske uprave gradonačelniku 10. oktobra uputio dopis kojim ga obavještava o neophodnosti postupanja po predloženoj mjeri upravne inspekcije.

Rješenjem je predočeno i da pomoćnik predsjednika opštine (gradonačelnika) obavlja poslove koji su takve prirode da zahtjevaju stalnost na njegovom radu i smatra se funkcionerom, te da je radno mjesto pomoćnika gradonačelnika predviđeno sistematizacijom radnih mjesta u kabinetu gradonačelnika.

Nihad Hasanović je, formalno, predsjednik Sandžačke demokratske partije (SDP), dok je Dejan Kulundžić predsjednik Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije (SPS) za Novi Pazar i direktor Osnovne škole “Bratstvo”.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: