29 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Srbija

Akcija ROADPOL: Na putevima u Srbiji u sedam dana zatečeno 1.870 pijanih i 60 drogiranh vozača

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, Uprave saobraćajne policije, tokom sedmodnevne akcije ROADPOL uklonili iz saobraćaja 1.870 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola i 60 vozača koji su upravljali vozilima pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, saopštio je danas MUP Srbije.

Ova akcija provedena je u 30 europskih zemalja koje su članice organizacije ROADPOL.

Tokom akcije kontrolirano je više od 71.500 vozača i utvrđeno je ukupno 14.027 prekršaja, a 377 vozača je zadržano u poslovnim prostorijama zbog prekršaja.

U okviru ove akcije, od subote, 17. juna u 12 sati do nedjelje 18. juna u 12 sati provedena je akcija Alcohol & Drogs Marathon, kada su tokom 24 sata kontinuirano u kontroli saobraćaja, bili angažirani svi raspoloženi alkometri i testovi na drogu.

“Za samo 24 sata iz saobraćaja je isključeno 608 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola, a 13 vozača zbog vožnje pod psihoaktivnim supstancama”, ističu iz MUP-a Srbije.

Obzirom da se u narednom periodu očekuju održani muzički festivali sa velikim brojem posjetilaca, Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na građane da ne upravljaju vozilima pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, te da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju povoljnog stabnja sigurnosti saobraćaja.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: