26 Aprila, 2024
Aktuelno Politika Srbija

Usame Zukorlić objavio fotografiju kako klanja u Skupštini Srbije

Nosilac liste “Muftijin amanet – SPP”, i vd predsjednika Stranke pravde i pomirenja (SPP), Usame Zukorlića danas je na društvenim mrežama objavio fotografiju kako klanja (obavlja molitvu) u Skupštini Srbije.

“Muftija rahemtli je prije preseljenja na Ahiret ispunio obećanje i formirao molitveni prostor – mesdžid u Skupštini Republike Srbije u kojem će muslimanski narodni poslanici moći da obavljaju namaz – molitvu. To je civilizacijski prodor Republike Srbije. Lađa Stranke pravde i pomirenja ide dalje”, napisao je on uz ikonicu pokazivanja mišića.
Iz Skupštine Srbije za SNews još nije zvanično potvrđeno da je u gradi parlamenta otvoren mesdžid-molitveni prostor za muslimane.
Funkcionerska kampanja je izraz kojim se označava aktivnosti javnih funkcionera u predizbornom periodu, koje se prikazuju kao njihov “redovan rad”, a suštinski su dio političke promocije. Fukcioneri na taj način dobijaju besplatnu reklamu o trošku građana Srbije, jer ih mediji ne vode kao političku promociju.
Za praktičnu identifikaciju “promotivnih aktivnosti” u okviru funkcionerske kampanje mogu poslužiti dva test pitanja – da li je ova aktivnost nešto što će biti iole bitno za dva mjeseca (kakav će biti efekat) i da li bi se ovo desilo i da li bi funkcionisalo bez prisustva javnog funkcionera.
Izvor: https://www.facebook.com/UsameZukorlic , https://www.pakt.org.rs/sr/2016-05-18-09-48-28/234-paznja-sta-je-to-funkcionerska-kampanja, SNews,

Povezane vijesti

%d bloggers like this: