26 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Srbija

Vučić ustuknuo, predložio skraćenje policijskog sata i najavio ukidanje vanrednog stanja

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić rekao je večeras da će zajedno sa premijerkom Anom Brnabić sutra izaći pred stručnjake sa prijedlogom da zabrana kretanja bude od četvrtka u 18 sati do subote u 5 ujutru.

“Želimo da dobijemo još dan i po koji su nam veoma važni. Kada to imamo onda smo u potpunosti tu da zaraza izgubi svoju snagu. To je nekih 30 i nešto sati. U petak penzioneri će imati dva puta po sat vremena da budu sami na ulici, ceo 1. maj, a onda od subote jutro ide sve normalno do 18 sati, onda penzioneri mogu ponovo napolje, pa u nedelju sve normalno do 18, pa onda opet penzioneri”, rekao je Vučić za RTS.

On je gostujući uživo u emijsiji “OKO” najavio da bi sljedeće nedjelje moglo biti ukinuto vanredno stanje i naveo da će okupljanja od više od pet ljudi biti prestupi.

Vlada Srbije je prethodno najavila da će policijski sat, zabrana kretnja važiti od četvrtka, 30. aprila u 18 sato do ponedjeljka 4. aprila u 05. sati.

Nakon toga u javnosti i na društvenim mrežama pojavile su se ošre kritike, a prije tri dana u Beogradu i više gradova počeli su protesti “bukom protiv diktature” u kojima građani iz svojih stanova i kuća bukom protestuju protiv odluka vlasti.

Parlament Srbije danas je potvrdio odluku o vanrednom stanju i Zakon o potvrđivanju uredbi koje je Vlada, uz supotpis predsejdnika Republike, donijela za vrijeme vanrednog stanja.

Skupštinska većina je potvrdila 44 uredbe, a 12 uredbi se odnosu na mere za vreme vanrednog stanja.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: