7 Oktobra, 2022
Aktuelno Politika Srbija

Vulin: U Vladi Srbije da nema ni jednog ministra koji nije srpski ministar

Ministar unutrašnjih poslova Srbije u tehničkom mandatu, Aleksandar Vulin izjavio je da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prokrčio put ka jednoj normalnoj Srbiji i pokazao da postoji i treći put- srpski put, “srpski blok”, te da je najbitnije da Vladu Srbije čine isklјučivo srpski ministri, a ne da je uređuju ambasadori.

„Bitno je da Vladu Srbije ne formiraju i ne uređuju ambasadori, bitno je da Vladu Srbije ne uređuju obavještajne službe, bitno je da njihove ucjene i njihovi napadi ne odlučuju ko će biti ministri i da u Vladi Srbije nema ni jednog ministra koji nije srpski ministar, to je važno, to je suština”, istakao je ministar unutrašnjih poslova Srbije u tehničkom mandatu Aleksandar Vulin.

On je u izjavi koja je objavljena na zvaničnom sajtu MUP-a Srbije istakao da je srpski blok i srpski put jedna snažna politika koju je formulisao i ponudio srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić o kojoj srpski narod tek treba da razmišlјa.

„Aleksandar Vučić je zaista prokrčio put ka jednoj normalnoj Srbiji. Aleksandar Vučić je u Skupštini Republike Srbije pokazao da postoji i treći put – srpski put. To je put koji nije put ni onih koji bi da se predamo Evropskoj uniji i postanemo član NATO pakta i da napustimo Republiku Srpsku i Kosovo i Metohiju niti je to put onih koji ne vide šta je realnost. Aleksandar Vučić je dao jednu snažnu ponudu i politiku o kojoj tek narod u Srbiji treba da razmišlјa. Dao je potpuno novu ideju o stvaranju trećeg puta – srpskog puta, srpskog bloka, saveza lјudi koji brinu o Srbiji i srpskom narodu”, poručio Vulin gostujući u jutarnjem programu televizije Pink.

Prema pisanju beogradskih medija nova Vlada Srbije će, šest mjeseci nakon aprilskih izbora, biti formirana u oktobru, a u njen sastav će, prema prognozama činiti pola novih ministara među kojima i predstavnici SDP(S) Rasima Ljajića i SPP Usame Zukorlića.

Povezane vijesti